Pálinkarazziát tart az Adó- és Vámhivatal

2011. 10. 03., hétfő

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal októberben és novemberben ismét speciális ellenőrzéseket végez, hogy megakadályozza a magánfőzés, illetve bérfőzés keretében előállított párlatok illegális kereskedelmi forgalomba kerülését, közölte a vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője,  Suller György Attila őrnagy.

 

A NAV munkatársai fokozottan ellenőrzik majd a kiemelt kockázatú területeket: az alacsony árkategóriájú vendéglátó-ipari egységeket, a piacokat, a vásárokat, és azokat a közterületeket, ahol párlatok értékesítésére lehet számítani. A jogsértések visszaszorításának érdekében az ellenőrzések során a NAV munkáját alkoholvizsgáló mobil laboratóriumok is segítik.

Az ellenőrzések természetesen nem azokra a személyekre vonatkoznak, akik magánfőzésre vonatkozó szabályok betartásával kizárólag saját fogyasztásra állítanak elő párlatot. A pénzügyőrök továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az egyéb jövedéki termékekre, különös tekintettel az adójegy nélküli dohánygyártmányokra, ahol az illegális kereskedelem kockázata a legnagyobbnak tekinthető.

 

Forrás: www.mti.hu

Forrás: www.index.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
(+36 30) 932-9396 Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(+36 70) 946-9600 Szabó Ferenc / telephelyvezető
(+36 30) 522-1099 Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum