Illegálisan ilyen nagy lepárlót még senki sem használt

2011. 10. 30., vasárnap

Ipari méretű, 300 literes tiltott pálinkafőző berendezést foglaltak le a pénzügyőrök Miskolcon; a házilag összetákolt óriási főzőüstre az egyik külvárosi családi ház garázsában bukkantak rá a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) járőrei.

 

Ilyen nagy lepárlót használva senki sem próbálkozott illegális főzéssel az utóbbi években – közölte Varga Zoltán, a NAV Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőrség Főigazgatóságának sajtóreferense. Emlékeztetett arra, hogy a jövedéki törvényváltozás tavaly szeptember óta mindenki számára lehetővé teszi a házi pálinkafőzést, de legfeljebb 100 liter űrtartalmú berendezésen. A 300 literes lepárló miatt a pénzügyőrök a készüléket, a helyszínen talált mintegy 23 liter pálinkát és a 430 liter cukorcefrét is lefoglalták. A férfi ellen jövedékkel visszaélés miatt tettek feljelentést a pénzügyi nyomozóknál – ismertette, hozzátéve, a cefreszagot már a ház szomszédságában lehetett érezni, és amikor a pénzügyőrök benyitottak a garázsba, a készülék már üzemkész volt. A főzéshez azonban – amelyhez a tulajdonos a gázt a szomszédos vezetékből lopta – a férfi még nem kezdett hozzá.

 

Mint a sajtóreferens elmondta, a ház udvarán műanyag hordókban 300 liter körte- és 130 liter almaalapú cukorcefre volt. Ezeket lefoglalta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, mint ahogyan a házban talált 5 literes műanyag palackokban tárolt, csaknem 23 liternyi pálinkát is. Hozzátette: a férfi nem tett vallomást, csupán annyit mondott, saját gyümölcséből az ellenőrzésig 20 liter pálinkát állított elő. A tulajdonos ellen visszaélés jövedékkel vétség miatt tett feljelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága.

 

Forrás: www.mno.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum