Adózatlan szesszel és cukorcefrével bukott le a nyáregyházi bérfőzde

2011. 12. 01., csütörtök

Meghaladhatja a tizenötmillió forintot is a jövedéki bírság a nyáregyházi szeszfőzde esetében, ahol a pénzügyőrök nagyobb mennyiségű, igazolatlan származású gyümölcspálinkára és cukorcefrére bukkantak – közölte a Nemzeti Adó - és Vámhivatal (NAV). A NAV bevetési főigazgatóságának járőrei a Pest megyei Nyáregyházán, egy kizárólag bérfőzést végző szeszfőzdében tartottak ellenőrzést és több mint hatszáz liter ismeretlen eredetű pálinkát és 3,6 tonna, szintén igazolás nélküli cukorcefrét foglaltak le.

 

A pénzügyőrök tételesen átvizsgálták a helyszínt, s a pincében és a raktárakban, műanyag kannákban és üveghordókban összesen 633,5 liter ismeretlen eredetű szeszes folyadékot (valószínűleg gyümölcspálinkát), valamint 3600 kilogramm cukorcefrét találtak.

 

A termékek származását a főzde vezetője nem tudta igazolni, de a pénzügyőrök kiderítették, hogy az adózatlan jövedéki termékek egy részét magánfőzés keretében, másik részét pedig a szeszfőzdében készítették. A más személyek nevére kiállított bérfőzési lapokon szereplő pálinkákat a felelős vezető nem adta ki a bérfőzetőknek, hanem magánál tartotta, hogy aztán lepalackozva értékesítse.

Az adózatlan, igazolatlan származású, 1 millió 447 ezer forint értékű gyümölcspálinkát és cukorcefrét visszaélés jövedékkel bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt lefoglalták, a várható jövedéki bírság összege a 15 millió forintot is meghaladhatja – idézi az MTI a NAV közleményét.

 

Forrás: www.agromonitor.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum