Idei pálinkákkal taroltak

2011. 12. 12., hétfő

A IV. Keceli Pálinka Ünnepen 6 arany-, 4 ezüst-, és 5 bronzérmet nyertek Bolyhosék.

 

Kihirdették a Keceli Pálinka Ünnep 2011. Pálinka-, törkölypálinka- és párlatverseny, a Dél-alföldi régió kajszibarack pálinkaversenye, valamint a Bor- és pálinka- szépségverseny eredményét. A IV. Keceli Pálinka Ünnep elengedhetetlen része a gyümölcsből és a törkölyből készült pálinkák, párlatok és a Dél-alföldi régió kajszibarack pálinkáinak versenye, melynek keretében ez évben újból kiválasztották a legjobb kajszibarack-pálinkát. A verseny célja a kulturált pálinkafogyasztás népszerűsítése, a gasztronómia és a pálinka összefonódásának erősítése és lehetőséget teremteni a pálinkaszakma képviselőinek és fogyasztóinak, hogy ideális környezetben tudják kicserélni gondolataikat, szakmai tapasztalataikat.

A pálinka keceli ünnepének versenyére november 18-ig lehetett nevezni. A 20 szakemberből – főzőmesterekből, pálinkafőzde tulajdonosokból, pálinkabírálókból – álló zsűri november 24-25-én kóstolta végig és ítélte meg a benevezett tételeket, a versenyre összesen 218 párlattal neveztek a versenyzők. A zsűrizés – hasonlóan a többi nagy hazai pálinkaversenyhez - a nyilvánosság számára nem volt látogatható. A 4cent információi szerint magas színvonalú, jó hangulatú munka folyt azon a két napon, a kóstolás két szinten történt, két egymástól független 3 fős ítészcsapat értékelt egy adott pálinkát, majd összehasonlították az eredményt. Ha nagy volt az eltérés, akkor a csúcszsűri újrakóstolta a tételeket és ők véglegesítették a pontszámokat. Természetesen ebben az évben sem hiányozhatott a sorból a bor- és pálinka- szépségverseny, melyet a rendezők már több mint 10 éve megrendeznek.

A Keceli Pálinka Ünnep házigazdája Téglás András a T.G.-Virágdekor Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója volt, a zsűri elnöke Béli Géza, a Magyar Pálinka Lovagrend tagja, jövedéki szakértő és pálinkabíráló.

A versenyen kiemelkedő sikert ért el a Bolyhos Pálinkafőzde, mondta el a 4centnek Bolyhos László tulajdonos. „Az eredményeink azt bizonyítják, hogy kiváló volt az idei gyümölcstermés és sikerült is ezekből a gyümölcsökből remek pálinkákat főznünk. A versenyre 7 alappálinkával és 8 ágyaspálinkával neveztünk. Kivétel nélkül idei tételekkel. Nos, a zsűri kedvezően fogadta az idei Bolyhos pálinkákat, hiszen minden versenybe küldött pálinkánk érmet kapott, 6 arany-, 4 ezüst-, és 5 bronzérmet nyertünk. Ezen kívül a pálinka szépségversenyen a henger dobozos pálinkánk aranyérmet nyert, csakúgy, mint a Bolyhos pálinkacsalád” – tette hozzá Bolyhos László.

Jól sikerült a Márkházi pálinkák számára is a verseny. Íme az eredménylista! Aranyérem: barack, vadcseresznye. Ezüstérem: lepotica szilva, szeder, borzag, cser-meggy, cseresznye. Bronzérem: fürtösmeggy.

Szerző: Szelei József

Fotó: Bádonyi J. Csaba

Forrás: www.4cent.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum