Bronzérmes félegyházi pálinkák

2012. 01. 07., szombat

Az év végéhez közeledve 2011-ben negyedik alkalommal rendezték meg Kecelen a Pálinkaünnepet, amelyre közel 400 párlattal neveztek. A kiskunfélegyházi Dobos Sándor mindhárom pálinkájával bronzérmet szerzett.

 

 

A félegyházi főzőmester legutóbb 2003-ban Hévízen nyert aranyérmet barackpálinkájával. Azóta nem vett részt versenyen. Az elmúlt év végén mégis úgy döntött, benevez a megye egyik legrangosabb versenyére. Próbálkozását siker koronázta. A Negyedik Keceli Pálinkaünnepen szőlőpárlatával, valamint a kökény- és szederágyon érlelt pálinkájával is bronzérmet nyert. Dobos Sándor nap, mint nap főzi a pálinkát, de a versenyre elküldött nedűket különös gonddal kezelte.

Az elmúlt év szeptembere óta a törvény lehetővé teszi minden 18. életévét betöltött természetes személy számára, hogy lakóhelyén, vagy gyümölcsöse helyén saját tulajdonú berendezésével pálinkát, azaz párlatot állítson elő saját termelésű, vagy vásárolt gyümölcséből. A térség pálinkafőző műhelyeinek tapasztalata szerint kevesen választják az önálló főzést. A cefrekészítésre, a bérfőzetésre azonban sokan vállalkoznak. Ahhoz viszont, hogy jó pálinkájuk legyen, érdemes tájékozódni és betartani tartani néhány fontos szabályt.

 

Forrás: www.felegyhazitv.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum