Bolyhos pálinka: három Champion-díj

2012. 03. 30., péntek

Az Irsai Olivér, a cseresznye, és az ágyas szilva levette a lábáról a zsűrit.

Bolyhos pálinka, ágyaspálinka

Bolyhosék bizonyos értelemben konzervatívak. Amióta kiléptek a kereskedelmi piacra évről évre csak és kizárólag 50 fokos ágyaspálinkákat készítenek. Már az első évben, sőt azt megelőzően is, sok-sok érmet nyertek, és azóta is állandó résztvevői a pálinkaversenyeknek. Ezért is volt meglepő, hogy az elmúlt évben sehová nem neveztek. „Megállunk egy kicsit, kell a nyugalom az évi több százezer palack lefőzéséhez. De arra is kíváncsiak vagyunk, mi lenne, ha nem csak ágyas és 50 fokos pálinkákkal lepnénk meg a márka kedvelőit, hanem alacsonyabb szeszfokkal és ágy nélküli Bolyhos pálinkákkal” - mondta akkor a Bolyhos Pálinkafőzde tulajdonosa Bolyhos Zoltán. Nos, ez volt az oka a hiányzásnak és ezen a projekten dolgoztak 2011-ben.

 

50 fokos pálinka, ágyas pálinka

Most visszatértek a versenyekre, kezdésnek a Destillatán nyertek egy ezüst- és két bronzérmet. Neveztek a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács versenyére a HunDeszt 2012-re és az országos verseny címmel rendelkező Gyulai Pálinkaversenyre is, ez utóbbi eredményeit április 21-én hirdetik ki. Nos, a HunDeszten kimagasló sikert értek el: 3 aranyérmet nyertek, mindhárom kategóriagyőztes, azaz Champion-díjas lett, emellett 8 ezüstérmet és 10 bronzérmet.

„Úgy vélem jól döntöttünk, amikor belefogtunk az új Bolyhos pálinkacsalád megalkotásába, hiszen az ágy nélküli Irsai Olivér és a cseresznye Champion-díjas lett a HunDeszten. Az ágyas szilva Champion-díja ellenben azt is bizonyítja, hogy ma is van létjogosultsága az 50 fokos ágyaspálinkáknak. Különösen annak fényében értékes a sikerünk, hogy a hazai és nemzetközi pálinka- és párlatversenyeken jobbára csak a hibátlan minták kapnak bronzérmet, ezüstöt és aranyat pedig kizárólag átlag feletti párlatok érdemelnek. Azok, amelyek kiemelkedő, az adott gyümölcsre legjellemzőbb illat- és ízjegyekkel rendelkeznek, illetve kiemelkedően harmonikusak” – mondta Bolyhos Zoltán.

Szerző: Jónás József< Fotó: 4cent archív Forrás: www.4cent.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum