Tarolt a vilmoskörte a gyulai pálinkafesztiválon

2012. 04. 24., kedd

A Tuzséri pálinka manufaktúra vilmoskörte pálinkája nyerte meg az idei, gyulai pálinkafesztivált a világkupa legjobb versenymintája, s a Magyarország legjobb pálinkája kategóriában is.

Vasárnap este a Csík zenekar élőkoncertjével zárul a XIII. Kisüsti Pálinka Fesztivál Gyulán. A háromnapos rendezvény a hagyományosnak számító programokkal várta az érdeklődőket a várkertben.

— A gyulai pálinkafesztivál 2000 óta a gyümölcspárlatok versenyére épült, innen fejlődött egészen odáig a nemzetközi megmérettetés, hogy idén már világkupaként tartják számon. Tíz ország képviseltette magát, s míg tavaly 790 minta érkezett be, addig ez évben 1120-at bírált el a zsűri, de több is lehetett volna, hiszen sokan a határidő után próbáltak nevezni — hallhattuk Lovász Sándortól.

A pálinkafesztivál főszervezője úgy értékelte az idei eseményt, hogy az immár a világ legnívósabb pálinkafesztiváljai között szerepel, ami annak is köszönhető, hogy az itt jelenlévő gyártók egyre jobban teljesítenek.

— Az indulók közel fele díjazott lett, azzal együtt, hogy a zsűri nagyon szigorú volt a bírálatok során. Elmondható, hogy komoly szakmai tekintélyt jelent érmesnek lenni a versenyen, s ezt egyre többen felismerik. A magyar pálinkatársadalom bebizonyította, hogy minőséget tud létrehozni, s ez ma már nem csak a kereskedelmi, de a bérfőzdékre, s egyéni készítőkre is érvényes. Éppen ezért hoztunk létre külön kategóriát például a hagyományos, 48 fok feletti, kisüsti pálinkák számára — mondta el Lovász Sándor, aki összességében sikeresnek ítélte az idei, gyulai fesztivált.

Az idei versenyben a világkupát és a Magyarország legjobb pálinkája díjat is a Tuzséri pálinka manufaktúra vilmoskörtéje nyerte el. A világkupa legeredményesebb főzdéje a szerbiai DiBonis PR lett, hazánk legeredményesebb pálinkafőzdéje a Bükkaranyosi Pálinka Kft, míg kereskedelmi kategóriában a Bolyhos és fia Bt. lett.

A rendezvény záró napján a fesztivál szépét is megválasztották. Első helyezett az 5-ös sorszámmal induló, békéscsabai Sajben Tímea lett. Az első és második udvarhölgy pedig a sarkadi Szappanos Klaudia (9) és a békéscsabai Milecz Bianka (12) lett.

Forrás: www.beol.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum