Barackos ízkülönlegességek

2012. 04. 30., hétfő

Budapesti Pálinkafesztiválon: kacsapástétom barackpálinkás zselével, Rákóczi túrós barackpálinkás szorbéval.

 

Ha már a gyümölcsök királynőjét ünnepeljük a 2012-es tavaszi Pálinkafesztiválon, gondoljunk a hasunkra is! A híres Gönci-, kajszi- és további finom barackpálinkából az ételekbe is kerül néhány csepp.

Az XXL Catering szervezésében Takács Lajos (Olimpia), Ádám Csaba (Kereskedőház, Szentendre) és Palotai Csaba (Nu Bistro), csapata  ismét kitelepül és rendhagyó finomságokkal várja a vendégeket.

Az általuk kreált menüben egészen különleges ízkombinációk szerepelnek: kacsapástétom barackpálinkás zselével, konfitált oldalas karamellizált baracklekvárral és édeskömény salátával, valamint Rákóczi túrós barackpálinkás szorbéval.

A fogásokat a Barackos udvarban kóstolhatják meg a fesztivállátogatók. Ahogy itt találkozhatnak a Kézműves Magyar Ízek termékeivel is, így a házi baracklekvárokkal, barack chatney-val, házi barackszörppel és további érdekes barackos ételekkel.

A kínálat között szerepel a napköziből ismert baracklekváros deszka, valamint barackos túrógombóc bazsalikomos baracklekvárral, helyszínen főtt házi barackos krumpli gombóc, fahéj öntettel, és helyben sült házi rétes.

Az esemény fő attrakciója az év pálinkája lesz, amelyet közösen készítettek el az ország pálinkafőzői: Harmatrázó, Gusto, Békési, Rézangyal, Villányi, Schiszler, Szalontai, Csalló, Rex, Hegyközi és Zwack.

A kereskedelmi főzdék prémium barackpálinkáinak házasításával létrehozott blendből összesen 1300 db 0.5 literes palack készül kifejezetten a május 10-13 közötti Budapesti Pálinkafesztiválra. A különleges díszdobozba öltöztetett pálinkát a Barackos udvar Barackpálinka házánál lehet megkóstolni és megvásárolni, ahol valamennyi kiállító barackpálinkája, valamint nemzetközi barackpárlatok is kínálják magukat.

(Forrás: Redlemon)

Fotó: Glódi Balázs

Forrás: www.4cent.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
(+36 30) 932-9396 Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(+36 70) 946-9600 Szabó Ferenc / telephelyvezető
(+36 30) 522-1099 Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum