PálinkaShop: egy pálinka, rendel!

2012. 05. 19., szombat

A Facebook lebontotta a pálinka elé húzott falat, 100 ezer külhoni követője van a pálinkaoldalnak. Bárány Péter 35 éves és tudja mit csinál. Tizenkét éve cserélte fel tanult szakmáját – elektroműszerész - az italkereskedelemre. Hat éve a Rézangyal kereskedelmi vezetője, és mikor nem a Rézangyal értékesítését koordinálja, akkor is pálinkával foglalkozik.

A Facebook-on a pálinka oldal motorja, megőrülnek az oldaláért. Mégsem csak e két tényről beszélgetünk, hanem legújabb ötletéről, a PálinkaShop-ról. És hol másutt, mint a Budapesti Pálinkafesztiválon.

- Miben más a PálinkaShop mint az eddig megismert szakkereskedések?

- Ha egy szóval kellene válaszolnom: mindenben. Ha bővebben: igyekszünk nagyon színes portfóliót kialakítani, ami még közel sem zárult le. Sőt. Jelen pillanatban 22 főzde mintegy 400 fajta pálinkáit tarjuk készleten, ez napokon belül felkúszik harmincra. Ráadásul egyedülálló a felhozatalunk, 420 fajta pálinkát lehet nálunk megvásárolni a neten, a legkisebb kiszereléstől, vagyis a 4 centes palacktól egészen a 20 literes demizsonig. Az év végéig 700-a cél.

- Az igaz, hogy ma már szinte minden a netről szól, de képes-e egy tisztán web kereskedelemre épülő vállalkozás megállni a lábán?

- Ma még talán nem. Ezért nekünk is van egy boltunk a főváros IX. kerületében a Gönczy Pál utcában, ahol a galériára tervezünk egy pálinkázót is. A PálinkaShop szakkereskedésében elérhető a teljes választékunk. Jelen pillanatban a forgalmunk nagyobb százalékát az üzletünkben vásárolt pálinka teszi ki, de úgy érzem ez a jövő hónaptól megváltozik.

- Mitől ez az optimizmus?

- Semmi különös nincs mögötte, csupán annyi, hogy terveink szerint 12 országba kezdjük el szállítani a pálinkákat a jövő hónaptól. A tárgyalások lezárultak, és júniustól indulhat a pálinka Nyugat–Európa számos országába, mellettük Csehországba, Szlovákiba és Horvátországba magánszemélyek részére.

- Hoppá! Ez már valami. Hogy sikerült?

- Ennek a trükkjét a Facebook-on kell keresni. A Facebook oldalam neve: pálinka, 302.000 tagja van, ebből mindösszesen 200 ezer a magyar és több mint 100 ezer a külföldi.

- Ez nagyobb dobás, mint maga a Facebook!

- Igen? Igen.

- Akkor irány a tőzsde! Még Mark Elliot Zuckerberg előtt.

- Inkább maradjunk a realitás talaján. Mindenesetre a Facebook-nak köszönhetően, egy gombnyomással 300 ezer emberrel tudom megosztani azt, amit szeretnék.

- Nos, van a PálinkaShop, van a pálinka oldal, akkor mije is kije is Bárány Péter ennek a vállalkozásnak?

- Az egyik tulajdonosa. És a megálmodója.

- Annak van-e valamilyen különleges oka, magyarázata, hogy látszólag a Rézangyal portfóliójára épül a PálinkaShop?

- Részben van. Mindenesetben kiemelt figyelmet szánok a saját márkáinknak, hiszen ez áll a legközelebb hozzám.

- Melyek a legkeresettebb termékek?

Jelenleg a Rézangyal portfólió legerősebb márkái, a Márton és Lányai, a Békési, valamint a saját brandünk a legkelendőbb termékeink. Ugyanakkor szerencsére van érdeklődés a Brill, Csalló, Bolyhos, Csetényi, Panyolai, Zsindelyes, Zwack, termékekre is, hogy csak a régóta piacon lévő márkákat említsem.

- És van-e továbblépési lehetőség? És most elsősorban a 20-35 éves korosztály ízlésére gondolok.

- Van. Erre talán a legjobb példa a Nobilis vagy a Hegyközi. Két éve még senki sem ismerte a termékeket, ám olyan intenzív marketinget tesznek a márkák mögé, hogy egyre többen kezdték el keresni nálunk is. Egyébként pedig az határozott véleményem, ha hozzáértő emberek kezdenek el foglalkozni a pálinkával, akkor még több szereplős lehet ez a piac és lehet, hogy a 700 nem 700 lesz nálunk, hanem még több.

- Aki még nem tud a PálinkaShop létezéséről, honnan vagy hol tudhatja meg, hogy van ilyen?

- Például a Budapesti Pálinkafesztiválon. Ezért vagyunk most itt. A következő rendezvény a Budai Gourmet azt követi a SZIGET fesztivál, ősszel pedig jövünk a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválra.

- Mi történik akkor, ha Budaörsön egy délután úgy döntök, hogy kellene nekem egy karton pálinka.

- Egyszerű. Kapcsolatba kell velünk lépni – www.palinkashop.hu -, a regisztráció után le kell adni a rendelést és már visszük is a kiválasztott italokat. Ha pedig valakinek van CodeCard-ja, nem csak olcsóbban jut hozzá, de ingyenes a házhoz szállítás is.

- Mi a távlati cél?

- Az, hogy a PálinkaShop egy olyan portál legyen, ahol mindenki kedvére válogathat több száz féle pálinkából. Illetve a pálinkafőzdék tulajdonosai is lássanak benne olyan potenciált, ami alapja lehet az együttműködésnek. Tartsanak nálunk pálinka bemutatókat, sajtótájékoztatókat. Ha más oldalról közelítem meg a kérdésre adott választ, a cél: a hitelesség.

Szerző: Jónás József

Fotó: Pásztor Csaba

Forrás: www.4cent.hu

 

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum