Lord, Edda, gyümölcspárlat - pálinkafesztiváli beszámoló a nyugat.hu-tól

2012. 07. 06., péntek

Képeink és videónk is megörökítette a késő délutáni hangulatot a II. Birkás Pálinkafesztiválon, Győrváron.

A Vas és Zala megye határán fekvő Győrvár győztes csatával került be a történelemkönyvbe. 1706-ban a falvakat feldúló Hannibal Heister tábornok seregét kényszerítette térdre a kuruc sereg. A csatamezők egy részén ma gabona és gyümölcs terem. Az utóbbiból pedig ínycsiklandó pálinka is készül, hatásvadász módon mondhatnánk azt is: a győzelem ízével. Az idén második alkalommal szerveztek fesztivált az alkoholos nedűnek Győrváron és ez annyi embert vonzott, hogy minden győrvári ház előtt két autó parkolt. Azon járművek, amik már nem fértek be a parkolókba.

A fesztivál bejárata

A látogatók számára tehát nem lehetett panasz és egy egészen kellemes élménnyel is gazdagodtunk, amikor a fesztivál műsorvezetője, Szép Bence humorista megakasztotta a Magyar Ucca nevű zenekart, hogy elmondhassa, a rendőrök kénytelenek lesznek megbírságolni a 74-es főút szélén megállt járműveket. Hirtelen kisebb tömeg indult meg az autók felé, amit a rendőrök is mosolyogva néztek. A büntetés elmaradt, a főút kiürült és a plusz parkolókeresésért cserébe senki nem ment haza keserű szájízzel és egy több tízezres csekkel.

A 74-es főút, még az esti roham előtt

Videónkban előbb a Magyar Ucca zenéjére villantunk be néhány délutáni életképet, majd a Lord és az Edda koncertjéből mutatunk némi ízelítőt. 

A legnagyobb kánikulában inkább a sör fogyott, de ahogy kezdett múlni a hőség, egyre többen kóstolgatták a pálinkákat. A jelek szerint ízletesek lehettek.

Pálinkakóstoló

A gyerekek a Babra tanyán találhattak érdekes és ügyességet próbára tevő játékokat és a hőségben nagy sikere volt a Kneipp medencének és taposónak is, amiben természetesen sok gyerkőc nyert felfrissülést. Belestünk a VIP sátorba is, ahol a ropogósra sült malacokból csemegézhettek a pálinkakóstolók.

A pálinkával felfrissített ízlelőbimbókra újabb ízkalandok vártak

Halmosi Zoltán válogatott labdarúgó a 65. születésnapját ünnepelte barátai körében a pálinkafesztiválon. Jó egészséget kívánunk hát mi is a szombathelyi sportolónak!

Halmosi Zoltán (jobbra) vidáman ünnepelt

A házigazda, Birkás István fáradhatatlanul rótta a köröket. Beszélgetett, kínált, szervezett és rendezett.

Birkás Istán (bal álló) egy asztaltársasággal anekdotázik

A fellépők sátránál szemtanúi voltunk két legendás Attila találkozásának. A lordos Gidófalvy és az eddás Pataky Attila kézfogását a Lord énekese, Pohl Mihály figyeli.

Balról: Pohl Mihály, Gidófalvy Attila, Pataky Attila

Szóljon a rock...

Az este két nagyágyút is bevetettek Birkásék, Győrvár utcái pedig végleg elestek, amikor a Lord és Edda koncertre özönlő vendégek megérkeztek. A Lorddal kapcsolatban szinte hihetetlen, hogy 40 éves a zenekar. A csapat nem éppen huszonéves tagjai által kánikulában lenyomott koncerthez hasonlót szívesen megnéznénk fiatalokból álló bandáktól is. Lehet, ott szükség lenne az újraélesztési technikák alkalmazására.

Gidófalvy, mint pancsoló kissrác - talán megszúrta a nap

A Lord ezúttal sem felejtette el megemlíteni, hogy neki van a legjobb közönsége. Második galériánkban a rajongókról is akad kép bőven.

Rengeteg rajongó várta a rockbandát Győrváron

A Lord dobosát - önös érdekektől vezérelve - hátulról mutatjuk.

Színpadon a Lord

A kör közepén álltak

Pataky Attila menyasszonyával érkezett és bevezetésképp vicceket meséltek Gidófalvy Attilának. Közben a stáb a Lord felszerelését cipelte le a színpadról, a másik stáb pedig az Edda hangszereit vitte fel. Az Edda koncert jó félórás csúszással kezdődött.

Pataky Attila menyasszonyával nevetett a tréfán

Az Edda koncertjén az új lemez dalai is felcsendültek. A közönség hallhatóan már ismeri ezeket.

Színpadon az Edda

Forrás: www.nyugat.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum