Itt az első magyar arany, a kökény pálinka nyerte

2012. 07. 28., szombat

Báró Harruckern megszerezte az első londoni aranyunkat. A Gyulai Pálinka Manufaktúra színeiben indult a nevével fémjelzett kökény pálinkával a közeli napokban megtartott angliai International Wine and Spirit Competetion versenyen.

 

„Színtelen, jellemzője az intenzív meggy és szilva aroma némi zúzott kő és édes fűszer kíséretében. A kökény gyümölcsös ízét zúzott mag és édes fűszer tartja egyensúlyban. Élénk alkoholtartalma szinte savassá emeli az ízeit, ami tiszta, teljes gyümölcsös lecsengéssel zárul” – ezzel jellemezte a zsűri a Gyulai Pálinka Manufaktúra pálinkáját.

Az IWSC-t 1969-ben alapították, és mára a világ italkészítőinek egyik meghatározó versenyévé nőtte ki magát. Az idén közel 90 országból érkeztek pályázatok, köztük több Magyarországról is. Külön érdekesség, hogy csak olyan termékek vehetnek részt, amelyek jelentős tételben kerülnek kereskedelmi forgalomba.     A versenyen igen szigorú kétlépcsős bírálati folyamat során választják ki a győzteseket. Ez egyfelől a szakmai zsűri vak kóstolásából, másfelől részletes kémiai és mikrobiológiai elemzésből áll. A tökéletes körülmények elérése érdekében a verseny főhadiszállásán szabályozott hőmérsékletű pince és egy teljesen felszerelt független laboratórium áll  a zsűri rendelkezésére.

Fotó: hvg

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a magyar pálinkafőzők közül az elsők között sikerült ezen a jelentős nemzetközi megmérettetésen aranyérmet szerezni” – mondta az eredményhirdetést követően Adamik Anikó főzőmester, a Gyulai Pálinka Manufaktúra ügyvezetője. Az aranyérmes kökény mellett, ezüsttel ismerték el a manufaktúra birs, szilva, fehér eper és szomolyai fekete cseresznye párlatait, míg a vilmoskörte és kajszibarack pálinkák bronzéremmel gazdagították a cég éremgyűjteményét.

Forrás: www.hvg.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum