Gurul a Nobilis pálinkabár

2012. 08. 01., szerda

Cítroen Oldtimer Pálinkabárban kristálypohárból 4cent Nobilis pálinka? Jöhet! A Nobilis csupa rejtély és izgalom: volt tavasszal a pálinkaautomata, aztán jött a pálinkanyerőgép, majd a négy keréken guruló pálinkabár. Októberben két új gyümölcs csatlakozott az alapízekhez: a feketeribizli és a málna. Márton napon pedig a Siófokon a pálinkafesztiválon találkozhatnak a márka kedvelői a Nobilis pálinkákkal.

 

A Nobilis pálinkákat egyre több pálinkakedvelő ismeri meg. És a márka meglepetéseit is. Még a nyáron, a Szigeten lepték meg a fiatalokat valamivel – meg még valamivel - ami keveseknek jutna eszébe a pálinka kapcsán. Mondjuk, a fiatalok miatt már inkább. Szóval, aki meglátogatta a Nobilis Bárt augusztusban jobbára a pálinkát kereste, de talált pálinkakoktélt és a valamit: a Félkarú Rabló Pálinkanyerőgépet.

Aztán jött a következő újdonság: a Citroen Oldtimer Pálinkabár. Budapesten először, a belváros szívében a Király utca, design utca rendezvényen szeptemberben várta a pálinkázni vágyókat. Akkor az egész hétvégére lezárt Király utcát, bécsi mintára, művészeti és kézműves kiállítók vették birtokukba, a vásár mellett pedig számos gasztronómiai, zenei és kulturális program közül válogathattak az érdeklődők. Miközben a Citroen Oldtimer Pálinkabárban kóstolhatták a Nobilis pálinkákat. És kóstolták is

Október második hétvégéjén a Budai várban, a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon a márkai szerelmesei megkóstolhatták az a Nobilis2011-es feketeribizli-, málna-, meggy- és kajszibarackpálinkáit. Így tehát a 2010-es négy alap íz mellett két új gyümölccsel bővült a prémium pálinkák sora, a 2010-es meggyet és kajszibarackot pedig a fesztiválon már össze is lehetett hasonlítani az idei évjárattal. Hogy melyik a finomabb? Tessék megkóstolni!

A nyári és ősz elejei fesztiválok után november 11-13-a között újra a Balatonhoz érkezik a Pálinkabusz, hiszen Siófok Fő terén, a Márton Napi Pálinkafesztiválon várja a kóstolni és melegedni vágyókat az őszi hidegben. A háromnapos rendezvény számos programmal, és a Márton napi hagyományokhoz hűen libából készült ételkülönlegességgel várja az érdeklődőket, amely mellől idén természetesen a Nobilis pálinkák sem maradhatnak el.

A fesztivál minden nap 10 órától, pénteken és szombaton éjfélig, vasárnap pedig este 8-ig látogatható, a belépés mindhárom napon ingyenes.

A Nobilis pálinkáspohár

„Szódával jobb, mint a whisky, teában jobb, mint a rum.” Hogy kerül ide VIII. Edward angol trónörökös megjegyzése, amit az után mondott, hogy megkóstolta a Kecskeméti barackpálinkát 1935-ben? A Nobilis pálinkáspoharának formája miatt. Így vallanak erről a Nobilisnál: „Megjegyezzük: habár mi magunk véletlenül sem hígítanánk pálinkánkat szódával, a magyar pálinka méltó versenytársa a legnemesebb skót whiskyknek. És így jutunk el annak megvilágítására, hogy miért is ez a Nobilis pálinka hivatalos pohara?

Úgy gondoljuk, hogy nem az a jó pálinka, amit egy hajtásra felhörpintünk, és csak az erejét érezzük, de az ízét már nem. Számunkra a tökéletes pálinka versenyre kel a single malt whiskyk minőségével. Ízlelgetni, kortyolgatni kell, hogy a gyümölcs eszenciáját minél tovább élvezhessük. Ehhez viszont olyan pohár kell, amely teret ad az illataromának, és amelyben a gyümölcs teljes harmóniája kibontakozhat. Amiből az italt lassan és élvezettel tehetjük magunkévá. Ez pedig az a világhírű kristálypohár, amelyből a több évszádos hagyományokkal bíró single malt whiskyket fogyasztják. E pohár hasas íve, nőies domborulata megőrzi az aromákat, és a legszebben hozza felszínre az illatharmóniákat. Tapintása is rendkívül kellemes, fokozza a párlat élvezeti értékét.

Így hát, hosszas és gondos válogatás után e kristály poharat találtuk a Nobilis párlat legméltóbb hordozójának.”

 

Szerző: Gyöngyössy Boglárka

Fotó: Nobilis

Forrás: www.4cent.hu 

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum