21. Farmer-Expo és 7. Hortico Szakkiállítás - Debrecen

2012. 08. 08., szerda

Bő 2 hét múlva nyitja kapuit a 21. debreceni Farmer-Expo Szakkiállítás a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának területén. Az elmúlt évekhez hasonlóan ebben az évben is több száz cég döntött úgy akár induló vállalkozásként, akár már ismert cégként, hogy a Farmer-Expo-t választja termékei, szolgáltatásai bemutatására, partnerkapcsolatainak ápolására.

Teljes ágazati jelenlét

 

A kiállításra kilátogatók találkozhatnak a hazai gépforgalmazók és gépgyártók legjobbjaival, akik idén is jelentős számban képviseltetik magukat, az általuk igényelt kiállítási terület pedig több ezer nm-re tehető. A kiállító cégek bemutatják a legkorszerűbb gépekből, berendezésekből, eszközökből álló kínálatukat, s ezzel jelen lesz a teljes magyarországi gépkínálat.

Az ország egyik legnagyobb állattenyésztési kiállításán teltházas pavilonokban vonultatják fel a hazai genetikai állomány legjavát, a kertészeti szakma egyetlen önálló fórumán pedig a zöldség – gyümölcs termesztők és szervezetek széles fajtakínálatát ismerhetik meg.

Idén tovább nőtt a hazai élelmiszeripari kiállítók köre is, jelen lesznek továbbá a legújabb növényvédelmi technológiákat, vetőmag típusokat, valamint a termesztés és tárolás gépeit, berendezéseit gyártó és forgalmazó vállalkozások.

Új utakon a talajelőkészítés

 

A piaci igényeknek eleget téve idén először talajművelési bemutatót tartunk a hazai gépforgalmazók és gépgyártók legjobbjainak részvételével. A kiállítás helyszínének közelében 6 ha nagyságú területen lesz lehetőség a legújabb és legnépszerűbb erő- és munkagépek bemutatására. A bemutató társrendezvényeként Permetező rodeo-t rendezünk, melyen vontatott és önjáró permetezőgépek mérettethetik meg magukat különböző talajviszonyok között.

Szakmai programok sora

 

A kiállítás nyitó napján Gazdafórumot szervezünk, ahol minisztériumi döntéshozók jelenlétével az ágazatot érintő legfontosabb aktualitásokról lesz szó.

A szakmai programokat tovább gazdagítja a kukoricatermesztéshez kapcsolódó fórum, ahol a legújabb technológiai ismeretek alkalmazása lesz a középpontban. Az aquaponia lehetőségei Magyarországon címmel a hal és zöldség együtt termesztésének előnyeibe és módszertanába nyerhetnek bepillantást az érdeklődők.

A Hortico Szakkiállítás keretein belül a termelők számára konferenciát rendezünk                Az integrált és az ökológiai zöldség- és gyümölcstermesztés helye a hazai kertészetben címmel.

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően idén is támogatjuk a kiállításon tartott partnertalálkozók szervezését, lehetőséget teremtve kiállítóinknak a még hatékonyabb kommunikációra. Ezen felül külföldi résztvevőkre is lehet számítani, lesz többek között magyar-ukrán-román üzletember találkozó és gazdacsoportok jelezték érkezésüket Romániából.

Kikapcsolódás a családnak is

 

A tartalmas szakmai programok mellett változatos közönségprogramokkal is várjuk a látogatókat. Lesznek többek között fajtabemutatók és bírálatok állatfajonként, fejési bemutatók és felvezető versenyek, színes lovas programok úgy, mint korlátugratás, lovastorna, huszárvetélkedő, fogatgála. Emellett gasztronómiai bemutatókkal és ételkóstolókkal is készülnek a kiállítók.

 

A résztvevő cégek ebben az évben is több tízezer látogatónak mutathatják be termékeiket, szolgáltatásaikat, az augusztus 20-ai hétvégén tehát ismét a mezőgazdaságé és az élelmiszeriparé lesz a főszerep.

 

A kiállítás naponta 9.00 – 18.00 óráig tart nyitva. A rendezvénnyel kapcsolatban további információk olvashatók a www.farmerexpo.hu weboldalon.

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum