Saját fájukból készültek az érlelő hordók

2012. 09. 07., péntek

A pálinka kellemes színt kap, testessé válik, s jobban érvényesül az ízvilága.

Papp József

Immár 15. alkalommal adták át kedden a Magyar Termék Nagydíj kitüntetéseket Budapesten a Parlament Felsőházi Termében. Az idén minden eddiginél több, összesen 53 pályázó 58 pályázata érdemelt ki az elismerést. A pályázat célja az idén is az volt, hogy elismerje és díjazza a kiváló minőségű Magyarországon gyártott és forgalmazott termékeket, szolgáltatásokat, elősegítse a minőségtudatos szemléletet, valamint hogy a gyártók, termelők és szolgáltatók ösztönzésével emelje a fogyasztóvédelem általános szintjét.

Magyar Termék Nagydíjat kapott az érpataki Zsindelyes Pálinkafőzde is a Zsindelyes Válogatás Top Prémium termékcsaládjáért.

 

– Olyan Top kategóriás prémium családdal neveztünk be, amilyen nincs még Magyarországon, ugyanis a szilva, a körte, a cseresznye, az alma, a barack és meggy pálinkákat a saját fájukból készült hordókban érleljük. Nem volt könnyű beszerezni a fákat, amelyekből egy tápiószecsői kádár készítette a hordókat. A saját fából készített hordók az érlelés során kellemes színt adnak, apálinka testessé válik, s jobban érvényesül az ízvilága – magyarázta Papp József, a Zsindelyes Pálinkafőzde tulajdonosa. A cég egyébként első pálinkafőzdeként 2006-ban már nyert Magyar Termék Nagydíjat, s mivel az azt követő években ezt ötször is elnyerte, 2010-ben gazdasági nívódíjat kapott. – A most Magyar Termék Nagydíjat kapott családhoz tartozik még a piros vilmoskörte-pálinka és a bariq-hordóban érlelt president szilvapálinka. A terveink szerint 80-100 kiemelt gasztronómiai egységbe szeretnénk majd eljuttatni ezeket a limitált szériában készült nagydíjas termékeket, amelyeknek újfajta címkéjét Ipacs Géza egri grafikusművész tervezte.

írta M. Magyar László - Budapest, Érpatak-Zsindelyestanya

Forrás: www.szon.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum