Már Szlovákiában is mérgez a cseh metilalkohol

2012. 09. 17., hétfő

Csehországban vásárolt házi pálinka miatt került kórházba metilalkohol-mérgezéssel nyolc ember Szlovákiában. A cseheknél több mint húsz halottja van a mérgezési hullámnak, 23 embert őrizetbe vettek a hatóságok.

 

Nyolc embert kezelnek metilalkohol-mérgezéssel az eperjesi kórházban - közölte vasárnap este a szlovák egészségügyi minisztérium. Az érintettek egy kelet-szlovákiai családi ünnepségen fogyasztottak Csehországban vásárolt házi főzésű szilvapálinkát.

Az ünnepség 17 résztvevője közül délelőtt négy embert, délután pedig további négyet kellett eredetileg súlyos fejfájás miatt kórházba szállítani. A családi ünnepségen fogyasztott szilvapálinka laboratóriumi vizsgálata metilalkoholt mutatott ki. A szlovák rendőrség azonnal vizsgálatot indított az ügyben.

Csehországban vasárnapig húsz emberéletet követelt a metilalkohol-mérgezéses hullám, és több mint harminc ember fekszik súlyos állapotban kórházban.

A cseh egészségügyi tárca péntek este azonnali hatállyal országos szinten betiltotta a húsz százaléknál magasabb alkoholtartalmú italok bármiféle forgalmazását. A hatóságok nagy erőkkel nyomoznak, de a mérgező alkohol eredetét eddig nem sikerült kideríteniük. Az üggyel kapcsolatban a prágai televízió vasárnap esti közlése szerint már 23 embert vettek őrizetbe.

Forrás: www.origo.hu

 

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum