Pálinkás „Gönczi gasztrofesztivál" történelemmel fűszerezve

2012. 09. 24., hétfő

A pálinka kultusz és a történelem, körbelengi a Borsó-hegy lábánál elterülő mesébe illő kis várost, Göncöt, már évszázadok óta. A település így szeptember végére, háromnapos történelmi túrára, gasztronómiai fesztiválra invitálja a kikapcsolódni vágyókat, Szent Mihály havának 28-29-30. napján.

 

A színekkel tarkított őszi hétvégén bárki részese lehet Gönc történelmének, ahol a háromnapos ingyenes rendezvény keretein belül Aba Amadé nyomába indulhatnak a résztvevők, miközben megismerkedhetnek a helyi ízekkel, illatokkal, érdekességekkel és jellegzetességekkel.

Az első napon a történelmi előadások mellett hagyományőrző bemutatókat tekinthetnek meg a Göncre érkezők, majd este az Esztenás együttes közreműködésével egy igazi táncolós „pajtabulin" is részt vehetnek a Historica történelmi rockzenekar koncertje után.

A szombat délelőtt hagyományőrző, betyárokkal dúsított lovas bemutatókon vehetnek részt az érdeklődők, valamint benevezhetnek a pálinkák, és pálinkás étkek gasztro-versenyébe. A délután a zenéé, és a kultúráé lesz, hiszen több neves előadó, köztük Rokker Zsolti, a Kormorán felfedezettje, Mitró Noémi, az Extázis együttes és a helyi illetőségű CrossRoad zenekar is színpadra lép majd a hagyományőrző bemutatók mellett. Érdekességnek számít, hogy a GPC fekve nyomó világszervezet világbajnoka, Bukovenszki Gábor is részt vesz az eseményen, aki nem csak a zsűri sorait erősíti, hanem novemberi címvédésére készülve egy látványos bemutatót is tart majd a közönségnek.

A vasárnapi sporteseményekkel dúsított családi nap méltó lezárása lehet majd a betyáros sokadalomnak, ahol nem csak a veterán járművek szerelmeseinek, a természetjáróknak, hanem a gyermekeknek és a paintball iránt érdeklődőknek is akadnak programok. A zene kedvelői sem maradnak élmények nélkül, hiszen az „Abaúj-Blues kocsma", élő koncertekkel várja a fesztiválra látogatókat.

Hazai legendákkal, újabb élményekkel vár mindenkit Gönc, szeptember utolsó hétvégéjén, ahol a méltán világhírű pálinkás hangulatot a szervezők garantálják!

Részletes program: www.gonc.hu, E-mail: gonczfeszt@gmail.com

www.eszakhirnok.com

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum