Zamatos leltár: így sikerült a debreceni pálinkafesztivál

2012. 09. 26., szerda

Egy tonna debreceni párost pusztított el a tavalyinál is nagyobb tömeg.

 

 így sikerült a debreceni pálinkafesztivál

(Fotó: Ásztai Csaba)

 

 

A tavalyi látogatottságot is felülmúlta a II. Debreczeni Zamat Pálinka és Pároskolbász Fesztivál, ami csütörtöktől vasárnap délutánig tartott a Debreceni Egyetem Főépülete előtt. Bár csütörtökön még mostoha időjárás mellett kezdődött a fesztivál, a pénteki napsütésre már teltházzal üzemelt a gigantikus rendezvénysátor.

500 féle pálinka

A Zamat védjegye idén is a minőség volt. A kiállítók és a debreceni éttermek igencsak kitettek magukért, jobbnál jobb gasztro-különlegességekkel, igazi hazai ízekkel csábították a látogatókat. A hangsúly természetesen mindenkinél a debreceni pároson volt, a fesztivál látogatói is ebből falatoztak a legtöbbet, a három és fél nap alatt csaknem egy tonna kolbász fogyott. A fesztiválon ezúttal is megválasztották az év páros kolbászát, az éttermek közötti versenyben a Zamat legjobb debreceni párosával a zsűri döntése alapján a Barabás étterem büszkélkedhet. Egy éve 270 féle pálinkából lehetett válogatni, idén ez a szám majd duplájára emelkedett a 20 pálinkaháznak köszönhetően. A kiállítók sorában kézművesek és hagyományőrzők is szerepeltek, a vendégek átélhették az alföldi vásárok múlt századbeli hangulatát, egészen a hordó vagy sajtkészítő mesterségekig.

Zene és tánc

Az éttermek és a pálinkafőzdék derekasan kitettek magukért, akárcsak azok az előadók, akik a kulturált szórakozást biztosították. Esténként olyan együttesek léptek színpadra, mint a Szabó Balázs Bandája, az Intim Torna Illegál, a Csík Zenekar Hoboval, a Besh O Drom, vagy Ferenczy György és a Rackajam. Éjjelente pedig hagyományos éttermi zenészek (harmonikások, vonósok, fúvósok, cigányzenekarok) szórakoztatták a vendégeket.

Forrás: www.civishir.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum