Sikerre ítélve: a Bolyhos pálinka

2012. 10. 02., kedd

A kistérség legerősebb pontja. Szó szerint. 50 fokos.

 

Budapesttől alig 60 kilométerre, délkeleti irányban minden megtalálható, amire a nagyvárosból szabadulni akaró egyáltalán vágyhat. Természet, nyugalom, jó borok, jó pálinkák, gyógyfürdő, múzeumok, kiállítások, és persze jó hangulatú fesztiválok. Mégis szinte alig tudunk e vidék értékeiről valamit. Illetve mi itt élők sokat. Sorozatunkban a Ceglédi Kistérség kincseit vesszük számba. Ezúttal Bolyhos Zoltán kalauzol bennünket Újszilváson a pálinka világában.

„Családunk évtizedes tapasztalata és régi családi receptek alapján jött létre a Bolyhos ágyaspálinka: étkezési minőségű, érett, egészséges, magas cukortartalmú és aromájú gyümölcsből az országban egyedülálló technológiai eljárással készül. Az általunk szabadalmaztatott aszalt gyümölcságyon érlelt, tiszta aromájú, kellemes ízű pálinkát hat hónapig tartályokban és fahordókban érleljük. Az érlelést követően, a palackozás során, a pálinka fajtájával megegyező, saját készítésű aszalt gyümölcsöt teszünk az üvegekbe, majd erre töltjük a pálinkát. Ezt követően további 5-6 hónapig érleljük.

Családi vállalkozásunk keretében európai színvonalú lepárlóüzemet, a szó igazi értelmében vett pálinkamanufaktúrát hoztunk létre Újszilváson. Nagyteljesítményű feldolgozó- és erjesztő kapacitásunknak köszönhetően többszázezer palack pálinka előállítására vagyunk képesek, főzdénkben a hagyományos kétszakaszos eljárással főzzük a kisüsti pálinkát, de a modern technológiát képviselő erősítő-feltétes berendezésünkkel a mai trendnek megfelelő gyümölcspárlatokat is előállítunk.

Büszkék vagyunk erre és arra is, hogy sikerült hagyománnyá tenni az Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivált és sikerült bebizonyítani, hogy egy egynapos, regionális pálinkaünnep országosan is népszerű lehet. Ebben az évben az immár kétnapossá nőtt rendezvényünkön közel 20 ezer látogató tisztelt meg bennünket a jelenlétével, ünnepelte velünk együtt a pálinkát, a Bolyhos ágyaspálinkákat, a Kiváló Magyar Élelmiszereket, a régió vállalkozóinak sikeres termékeit és élvezte a kimagasló kulturális programokat.

A nagyszámú pozitív visszajelzések azt igazolják, jó úton járunk. Egyrészt az értékesítési eredményeink azt mutatják, hogy a hazai pálinkakedvelők számára meggyőző minőségű a Bolyhos ágyaspálinka. Másrészt az itthoni versenyeken, a HunDeszten és a Gyulai Pálinkavesenyen szerzett – ma márt szinte megszámlálhatatlanul sok – arany-, ezüst-, és bronzérem azt bizonyítja, hogy a hazai szakmai zsűri is elismeri a munkánkat. Pálinkáinkkal 2001-ben vettünk részt először nemzetközi pálinkafesztiválon és versenyen, és rögtön nagy sikert értünk el Gyulán: az ágyas szilvapálinkánk a fesztivál fődíja mellett, ÉFOSZ különdíjat és aranyérmet nyert. A következő években a sikersorozat folytatódott: számos arany-, ezüst- és bronzéremmel gazdagodtunk. Gyulán 2004-ben a Bolyhos ágyas szilvapálinka, 2007-ben a Bolyhos ágyas cigánymeggypálinka nyerte el a „Magyarország legjobb pálinkája” címet. 2006-ban szintén a gyulai pálinkaversenyen az ágyas Cserszegi fűszeres szőlőpálinka „Nagyarany” díjat nyert, és a Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület a 2006-os év „Zászlóspálinkájának” választotta. Jelentős sikerként könyveljük el, hogy 2006. novemberében pálinkáik elnyerték a Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) minősítést, és ezt az elmúlt években többször megismételték. Hazai sikereinket erősítik a legnagyobb európai versenyen elért eredményeink is, hiszen amikor először indultunk a Destillatán minden benevezett tértelünk érmet nyert.”

Szerző: Jónás József

Fotó: Bolyhos Pálinkafőzde

Forrás: www.4cent.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum