Benső átalakulás nélkül nincsen ország

2012. 10. 16., kedd

Benső átalakulás nélkül nincsen se ország, se szobor, se pálinka, se bor, se ember – hangsúlyozta Orbán Viktor Etyeken, Melocco Miklós „Isten, áldd meg a magyart” című szoborkompozíciójának avatásakor.

 

Az Etyeki Czimeres Pálinkaház birtokán tartott szoboravatáson a miniszterelnök felidézte, Melocco Miklóst egy interjúban arról kérdezték, hogy miért nem akart Sztálinról szobrot készíteni. Erre azt válaszolta a szobrászművész: pusztán negatív indulat nem elég az alkotáshoz. Azonban a pozitív „indulat” – ha szabad így fogalmaznom – elégséges – fűzte a gondolathoz Orbán Viktor.

 

Fotó: fidesz.hu

 

 

A kormányfő emlékeztetett, igazi áljárványként járta be Európát a rémisztő hír: a magyar alaptörvény Istennel kezdődik. Éppen úgy, mint az angol himnusz, de a magyar nem az uralkodónak kér hosszú életet, hanem a népnek jókedvet és bőséget – jegyezte meg Orbán Viktor. A miniszterelnök hangsúlyozta, vérzivataros történelmünk állandó ellenpontja is a jókedv, békebeli várainkban is „kedv s öröm röpkedtek”. Vajon miért? – tette fel a kérdést. Jó kérdés ez itt Etyeken, ahol a pincékben éppen forr buzgón a bor. A zagyva cefrét majd a homályos mustot buborékok járják át, illatokat, ízeket ragadnak magukhoz a gyanús löttyből, forradalmat csinálnak a kádban, majd a hordóban, míg nem a moslékszerű lé aranyos borrá érik, tele jókedvvel, bőséggel, örömmel – fogalmazott a kormányfő.

 

Fotó: fidesz.hu

 

 

Orbán Viktor szerint az sem véletlen, hogy a Himnuszban azért van előbb a jókedv, és utána a bőség, mert ez a helyes sorrend. A búval bélelt nem tudja élvezni milliárdjait sem. A vidám lélekkel megáldott a fortyogó cefrének igen örül, mert tudja, hogy benső átalakulás nélkül nincsen se ország, se szobor, se pálinka, se bor, se ember. Ez a feltámadás előfeltétele – zárta beszédét Orbán Viktor.

 

Fotó: fidesz.hu

 

 

Pap Géza, a birtok tulajdonosa hangsúlyozta, a szobor harmóniát jelent. Ha ide bejön valaki, leül, akkor a szobor segíteni fog neki, hogy lélekkel, hittel tudja azt mondani: Isten, áldd meg a magyart! – fűzte hozzá.

Forrás: www.fidesz.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum