Retro-fesztivál pálinkaünneppel Nyíregyházán

2012. 11. 23., péntek

A könnyűzenei élet legnépszerűbb előadóinak fellépésével rendezik meg az 5. Retro-fesztivált december 7-én Nyíregyházán.

A többórás buli kapcsolódik a Luca-napi pálinkaünnephez a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen. A szervezők pénteki sajtótájékoztatóján Gaál Tamás, a nyíregyházi Retro Rádió főszerkesztő-műsorvezetője elmondta: a helyi sportcsarnokban a Delta zenekar indítja a nagyszabású koncertet, majd Keresztes Ildikó, Korda György és Balázs Klári lép színpadra, őket Pataky Attila követi, végül a Hooligans zárja a sort.

A rádiós újságíró kiemelte, hogy a Retro Rádió, a megyei Kölcsey Televízió és a Kelet-Magyarország, a térségi napilap által szervezett rendezvényre mint generációs találkozóra várják a zenekedvelőket. A buli műsorát is úgy állították össze, hogy a gyermekektől a nagyszülőkig mindenki jól érezhesse magát a régi-új slágereket hallgatva. A rendezvény helyszínét adó sportcsarnok előtti téren a Luca-napi pálinkaünnep elnevezésű párlatbemutatót is megtekinthetik a koncertre érkezők, és persze mások is. Sőt meg is kóstolhatják a kiállított pálinkákat, méghozzá a legfinomabbnak tartottakat.

A nyíregyházi Bujtosi Szabadidőcsarnok mellett valóságos pálinkafalu épül fel Luca-napra. A leghíresebb hazai főzők mindegyike felvonultatja italkülönlegességét pavilonjában. A hungarikumnak számító párlatok között természetesen ott lesznek a térség legnevesebb, eredetvédett pálinkái is: a szabolcsi alma-, a szatmári szilva- és az újfehértói fürtösmeggy-pálinka. Méghozzá számos változatban, érlelve, gyümölcságyon kínálva vagy mézzel, fahéjjal ízesítve.

Az első Retro-fesztivált 2007-ben rendezték meg először Nyíregyházán, és a hazai popzene színe-java fellépett az eddigi négy eseményen. Az 1960-as évektől, a 2000-es évekig sikereket elérő hazai slágerénekesek előadásai sok-sok zenekedvelőt vonzottak, és a mostani 5. fesztiválra is telt házat várnak a szervezők a nyíregyházi sportcsarnokban.

Forrás: www.hirado.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum