Ezt a pálinkafalut nem szabad kihagyni

2012. 12. 03., hétfő

A könnyűzenei élet legnépszerűbb előadóinak fellépésével rendezik meg az 5. Retro Fesztivált december 7-én Nyíregyházán: a több órás buli kapcsolódik a Luca-napi pálinka ünnephez a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen.

A szervezők pénteki sajtótájékoztatóján Gaál Tamás, a nyíregyházi Retro Rádió főszerkesztő-műsorvezetője elmondta: a helyi sportcsarnokban a Delta zenekar indítja a nagyszabású koncertet, majd Keresztes Ildikó, Korda György és Balázs Klári lép színpadra, őket Pataky Attila követi, végül a Hooligans zárja a sort.

 A rádiós újságíró kiemelte, hogy a Retro Rádió, a megyei Kölcsey Televízió és a Kelet-Magyarország, a térségi napilap által szervezett rendezvényre, mint generációs találkozóra várják a zenekedvelőket. A buli műsorát is úgy állították össze, hogy a gyermekektől, a nagyszülőkig mindenki jól érezhesse magát a régi-új slágereket hallgatva.


A rendezvény helyszínét adó sportcsarnok előtti téren a Luca-napi pálinka ünnep elnevezésű párlat-bemutatót is megtekinthetik a koncertre érkezők, és persze mások is. Sőt meg is kóstolhatják a kiállított pálinkákat, méghozzá a legfinomabbnak tartottakat.

A nyíregyházi Bujtosi Szabadidő Csarnok mellett valóságos pálinkafalu épül fel Luca-napra. A leghíresebb hazai főzők mindegyike felvonultatja italkülönlegességét pavilonjában.

A hungarikumnak számító párlatok között természetesen ott lesznek a térség legnevesebb, eredetvédett pálinkái is: a szabolcsi alma-, a szatmári szilva- és az újfehértói fürtös meggy pálinka. Méghozzá számos változattal, így érlelve, gyümölcságyon kínálva, vagy mézzel, fahéjjal ízesítve.

Az első Retro Fesztivált 2007-ben rendezték meg Nyíregyházán, és a hazai popzene színe-java fellépett az eddigi négy eseményen. Az 1960-as évektől, a 2000-es évekig sikereket elérő hazai slágerénekesek előadásai sok-sok zenekedvelőt vonzottak, és a mostani 5. fesztiválra is telt házat várnak a szervezők a nyíregyházi sportcsarnokban.

Forrás: www.mti.hu www.vjm.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum