NAV: mérséklődött az otthon előállított párlatokkal való visszaélés

2012. 12. 15., szombat

Mérséklődött, de még mindig magas a visszaélések száma a magánfőzés keretében előállított párlatokkal - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

 

A NAV legutóbb október-november hónapban ellenőrizte, hogy kerül-e kereskedelmi forgalomba a magánszemélyek által adómentesen előállított párlatokból, erjesztett italokból.

Az összesen 2423 alkalommal végzett őszi ellenőrzések 29 százalékánál, 701 esetben tapasztaltak jogsértést. Ez enyhe mérséklődést jelent a tavaszi ellenőrzésekhez képest, amikor a jogsértések 31 százalékos arányt mutattak.

A jövedéki ellenőrzésekkel összefüggő eljárásokban több mint 5 millió forint mulasztási bírság, és 31,6 millió forint jövedéki bírság kiszabása várható.

Az ellenőrzések során lefoglaltak 669 liter alkoholterméket, 28 ezer szál dohányterméket, 1784 liter szőlőbort, 52 liter pezsgőt, 1,4 kilogramm fogyasztási dohányt és 371 liter sört.

Az ellenőrzések helyszínei elsősorban vásárterek, piacok, forgalmasabb közterületek, közutak, vásárcsarnokok, valamint vendéglátó-ipari egységek voltak. Ezen kívül a NAV munkatársai ellenőrzést végeztek egy magánszemély ingatlanján, aki internetes hirdetésben kínált értékesítésre párlatot. A pénzügyőrök mintegy 30 liter, a jogszabályi rendelkezések megsértésével előállított párlatot foglaltak le.

Forrás: www.hetivalasz.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum