Zentai éremeső a sarkadi Éden-tó Szeszfőzde pálinkáinak

2013. 02. 06., szerda

Taroltak a sarkadi Éden-tó Szeszfőzde Bt. pálinkái a közelmúltban Zentán megrendezett XII. Nemzetközi Zentai Pálinkafesztiválon. Tóth János, az Éden-tó Szeszfőzde Bt. tulajdonosa hat fajta pálinkával nevezett, s a neves szakmai bírálóbizottság mind a hatot éremmel tüntette ki.

 

Sőt, a hat pálinkából négy mindjárt a legszebben csillogó aranyérmet érdemelte, míg kettőt ezüsttel ismertek el az ítészek. A Bácskában megrendezett pálinkafesztiválon a - lakossági bérfőzés mellett immáron négy esztendeje a kereskedelmi irányba is nyitott - sarkadi szeszfőzde birs, cigánymeggy, kökény és málnapálinkáját aranyéremmel jutalmazták, míg kajszibarack és szilvapálinkája ezüstérmet szerzett.

Pálinka, sarkadi pálinka, Sarkad, 20130203
A sarkadi Éden-tó Szeszfőzde Bt. pálinkafőzdéjében született hungarikumok rendre nyernek a pálinkafesztiválokon, versenyeken. Tóth János elmondta: tavaly nyáron például egy frissen, napokkal korábban főzött málnapálinkája nyert ezüstérmet a Felvidéken. Szavaiból az is kiviláglott, miszerint a Felvidékre is egy ismerőse unszolására nevezett a frissen főzött nedűvel csakúgy, mint legutóbb a zentai pálinkafesztiválra.

Pálinka, sarkadi pálinka, Sarkad, 20130203
- Az Orosházi Gazdakör elnöke Horváth József, aki jó ismerősöm, szólt, hogy lesz Zentán ez a rangos fesztivál s nevezzek be én is a termékeinkkel. Arra azonban nem volt időm, hogy kivigyem a pálinkákat, így csak kiküldtem a versenyre. Ehhez képest engem lepett meg a legjobban, amikor arról értesítettek, hogy valamennyi pálinkám nyert. Sőt, mivel a szakmai bírálóbizottság a Magyarországról küldött pálinkák közül az Éden-tó Szeszfőzde Bt. termékeit találta a legjobbaknak, még a legeredményesebbnek járó különdíjat is mi kaptuk meg - ismertette a részleteket az apósa által 1983-ban alapított főzdében immáron negyedszázada a pálinkafőzés mesterségét folytató, sarkadkeresztúri születésű Tóth János.

A sarkadi pálinkakészítő mester, a Kisüsti Pálinkafőzők Országos Egyesületének alapító tagja más örömteli újságokkal is szolgált. Mint kifejtette, bővítették termékkínálatukat. Immáron szilva, kajszibarack, birs, kökény, málna, szeder és vilmoskörte sarkadi kisüsti pálinkával töltött bonbont is kínálnak az ínyencségek kedvelőinek. De ami még ennél is nagyobb öröm, hogy a Magyar Posta Zrt. a Magyar Ízek Háza program keretében ,,belistázta" az Éden-tó Szeszfőzde Bt. pálinkás bonbonjait. Így szerte az országban, negyven nagy forgalmú postahivatalban is megtalálhatóak már a sarkadi Éden-tó Szeszfőzde hungarikum pálinkás bonbonjai.

Forrás: www.hir6.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum