Elválaszthatatlanok: Újfehértói Meggy és a Zsindelyes Pálinkafőzde

2013. 03. 01., péntek

Az újfehértói meggyet kezdetektől fogva kiemelten kezeli a Zsindelyes Pálinkafőzde, hiszen az üzem földrajzilag is Újfehértó szomszédságában helyezkedik el, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Érpatak Zsindelyes tanyán.

A gyümölcs – ahogy neve is mutatja – Újfehértón lett kinemesítve, a cég pedig ennek köszönhetően kitaposta az útját a zamatos meggynek: megkapta a legnagyobb elismerést az országban, 2007-ben földrajzi árujelzői oltalom alá került. Így elismerték, hogy ez a földrajzi terület kiemelkedő gyümölcstermesztés szempontjából, a környéken fellelhető újfehértói fajtatípusú meggy igazán zamatos és értékes.

Az Újfehértói Fürtös Ágyas Meggypálinka, pedig ma már több mint 15 elismeréssel büszkélkedhet, több arany- és champion díjat is megkapott, illetve Magyar Termék Nagydíj elismerésben is részesült.

Meggy-pálinkaAz Újfehértói Meggypálinka élete innentől gyorsult fel igazán: az ágyas változata, amely 45%-os friss, édes-savas meggyszemek szakszerű feldolgozásával, a gyümölcságynak köszönhetően egy utánozhatatlan pirosas-bordó árnyalatot kap, zamatában pedig a mandulás magjelleg egy hosszan lecsengő íz élményt kölcsönöz. A Zsindelyes Pálinkafőzde meggy iránti elkötelezettségét mutatja a gyümölcsből készült termékek hosszú listája is. A 33 Csábítás Meggymag Likőrrel kezdődik a sor, amely 20%-os, bonbonosabb pálinkalapú likőrkülönlegesség, ezen kívül a 2013-as év elején jelent meg a ZS Válogatás prémiumkategória meggyfahordóban érlelt újfehértói meggypálinka is. A Zsindelyes Meggy Misztikum is a cég egyik termékcsaládja, aminek nevében is szerepel a gyümölcs, ezzel utalva arra, hogy a márkanévvel fémjelzett termékek mindegyike meggyet tartalmaz: manufakturális jelleggel készült befőtt, koktélszirup, lekvár, illetve igazán exkluzív csokoládék, bonbonok tartoznak ide.

2012 decemberében az újfehértói meggy megkapta az Európai Unió földrajzi árujelzői oltalmát is, így az EU határain belül elérhető legmagasabb földrajzi elismerést tudhatja magának. Ez a Zsindelyes számára külön elismerés, hiszen az országban egyedül ő készíthet ebből a gyümölcsből pálinkát, amelynek minőségét a díjazások sora is alátámasztja. A vállalkozás viszont mindenképp tovább gondolkodik, milyen termékkel tudnák még nagyobbá tenni a gyümölcsöt övező elismerést.

Forrás: www.elelmiszer.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum