Négyszázféle főzet a Budapesti Pálinkafesztiválon

2013. 05. 17., péntek

Mintegy négyszáz párlat és számos program várja a látogatókat a Budapesti Pálinkafesztiválon vasárnapig az Erzsébet téren, ahol a közönség az Év pálinkáját is megkóstolhatja, és akár a pálinkablendelést is kipróbálhatja.

A meggy éve kapcsán bemutatkozik a 2013-as Év pálinkája: a különleges párlat tíz hazai főzde tizenkét prémium meggypálinkájának blendjeként áll össze. A rendezvény standjain kapható lesz medvehagymás-pálinkás bonbon vagy meggylekvárban sült fűszeres marhapofakolbász is – tájékoztatták az MTI-t a szervezők.

A Tokaj-hegyaljai Likőr- és Pálinkamanufaktúra standjánál kínálják majd az ország első gourmet likőrjét, amely 27-féle gyógynövénykivonatból és prémium szőlőpálinkából készült. 

A Harmatrázó Pálinkaház jóvoltából lehetőség nyílik megismerkedni a limitált mennyiségben gyártott vadbodzapálinkával és az idei International Spirits Awardson ezüstérmet szerző Panyolai birsalmapálinka is kóstolásra vár. Az extrém ízek szerelmeseinek a Lady Levender Csokoládémanufaktúra kedveskedik medvehagyma- és répapárlattal töltött bonbonnal.

Pálinka, étel és zene

Nemcsak pálinkák és ételek, hanem zenei programok is várják a közönséget a Design Terminál mögötti parkban: fellép Sena, a Péterfy Bori és a Love Band, az Intim Torna Illegál, Zséda, a Colostar, a Belmondo, Zsola és a Vad Orchideák, a Tátrai Gitár Trió, valamint a Kéknyúl is.

A pálinkafesztivál legnagyobb újdonsága a Rézangyal standjánál lesz megtalálható. A látogatók egy különleges mobil blendelő segítségével, négyféle párlatból készíthetik el saját pálinkájukat, amelynek illatát, ízét és alkoholfokát is maguk állíthatják be. A kurzusra minden nap 16-22 óra között, kétóránként kerül majd sor, a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Forrás: www.mno.hu


Jooble

Exkluzív üvegtermékek

 

 

Elektromos fűtőpatronok

 

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
(+36 30) 932-9396 Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(+36 70) 946-9600 Szabó Ferenc / telephelyvezető
(+36 30) 522-1099 Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum