Extrém élvezet: Nyaljon házi pálinkát!

2013. 07. 29., hétfő

Keresztezte a pálinkát a fagylalttal Vajda Zsolt cukrászmester. Édességét 40 százalékos pálinkával ízesíti, amit csak húszévesnél idősebb vendégeinek ajánl, mert három gombócnál több megárthat.

A hűvös tavasz ihletett meg egy fővárosi cukrászmestert, aki igazi hungarikummal, házi pálinkával ízesítette fagylaltját.

– Tavasszal olyan hideg volt, hogy kevesen akartak fagyizni. Azon gondolkodtam: hogyan melegíthetne át a nyalánkság? – mesél az újítás megszületéséről Vajda Zsolt, a XVI. kerületi San Marino cukrászda tulajdonosa.

 

– A jó pálinka kézenfekvő ötletnek tűnt, de az alkohol nem fagyasztható, sőt olvasztja a jeget. Viszont ha a cukrot lecseréljük szőlőcukorra a fagylaltkészítés során, az alkoholos végeredmény sima, kenhető lesz. Az elkészült fagyival azonban nem árt óvatosnak lenni, alaposan kitábláztuk: autóvezetés mellé nem ajánljuk. Ráadásul az alkohol miatt korhatárt is be kellett vezetni.

De nem 18, hanem 20 évre tettük a kiszolgálható vendégek életkorát. Tapasztalataim szerint ugyanis a nagykorúságuk hajnalán lévő fiatalok inkább hívei a mennyiségi, mint a minőségi alkoholfogyasztásnak. Márpedig a vegyes pálinka fagyos ízeit érdemes élvezni, semmint négy-öt gombóctól fejre állni – magyarázza a pálinkafagyi atyja.

– Nem szeretem az alkoholt, de ez zseniálisan fi-nom – szögezte rögtönzött íztesztünk alanya, Kispál Ildikó. – Csak az lehet gond, hogy a fagyi nagy melegben általában jó választás, viszont ezzel azért óvatosan kell bánni, mert fejbe vághat – véli az ifjú hölgy.

Forrás: www.borsonline.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum