Szeptember végétől működhet az új pálinkafőzde

2013. 07. 29., hétfő

KISVEJKE | A vidék adottságait kihasználva elsősorban sárgabarackból főznek majd pálinkát Kisvejkén, a Schmieder család új pálinkafőzdéjében.

Nagy örömmel fogadták a kisvejkeiek, hogy a Schmieder család egy komoly beruházást valósít meg a településen. Többen úgy fogalmaztak: egy igazi pálinka utca jön létre ezáltal a faluban.

 – Első lépésben egy európai szintű bérfőzdét alakítunk ki, mind a berendezést, mind a technológiát tekintve. A későbbiekben pedig kereskedelmi főzést szeretnénk végezni: úgy, hogy a helyi gyümölcsökből készített pálinkát palackozzuk, értékesítjük – nyilatkozta Schmieder Csaba. A vállalkozás tulajdonosa a kereskedelmi főzésnél maradva megjegyezte, nem tömegcikk előállításában gondolkodnak, vagyis a boltok polcain nem igazán lehet majd találkozni ezekkel a termékekkel. Hanem egy olyan kiváló minőségű, helyi terméket szeretnének létrehozni, amelyet Kisvejkén lehet majd megvásárolni.

Schmieder Csaba hangsúlyozta, az itteni vidék adottságait kihasználva elsősorban sárgabarackból, de szilvából, almából, cseresznyéből, meggyből, illetve kökényből is készítenek majd pálinkát.

 

Schmieder Csaba tulajdonosSchmieder Csaba tulajdonos

 

– Ha minden a tervek szerint zajlik – folytatta –, akkor szeptember közepén, végén már minden szükséges engedély a birtokukban lesz és elindulhat a termelés, amely új munkahelyeket hoz létre.

Forrás: www.teol.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum