Szilvafa örökbefogadás a Békési Pálinka szilváskertjében

2013. 08. 16., péntek

Rendhagyó programot indított útjára Békési Zoltán. Mostantól bárki örökbe fogadhat egy szilvafát a Békési Pálinka szilváskertjéből, ahol 1869 darab veres szilvafa közül lehet kiválasztani a legkedvesebbet: öregebbet vagy fiatalabbat. A fa terméséről az örökbefogadó maga rendelkezik: pálinkát főzethet vagy lekvárt készíthet belőle. A lehetőségek tárháza végtelen. Elsőként Dr. Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési minisztérium helyettes államtitkára fogadta örökbe az első számú, sorszámozott fát.

Elkezdődött a híres békési veres szilva szüret az eredetvédett Békési Szilvapálinka alapját képező szilvából. A Pálinkaház 27 hektáros szilváskertjében rázógépekkel és kézi erővel történik a betakarítás, amelyet aztán a Békési Pálinkafőzdébe szállítanak, hogy pálinkát készítsenek belőle.

békAz idei év nemcsak a bő termés miatt kivételes, hanem a Békési Pálinkaház által meghirdetett örökbefogadási program miatt is. Békési Zoltán, a pálinkafőzde tulajdonosa az országban egyedülálló lehetőséget teremtett: mától bárki örökbe fogadhat egy szilvafát, amelyről maga gondoskodhat.

„Az örökbefogadás lehetősége bárki számára fönnáll. Aki nevére vesz egy szilvafát, annak terméséről saját maga rendelkezik. A szilvából pedig pálinkát főzethet nálunk, vagy egybékrészét otthon befőzheti. A termésalakulásról, a szüret idejéről a gazdákat folyamatosan hírlevélben tájékoztatjuk”– mesélte Békési Zoltán, a Békési Pálinkafőzde tulajdonosa.

A szilváskert sorszámozott szilvafáinak első darabját a Békési Szilvapálinka Ünnep tiszteletbeli vendége, Dr. Bognár Lajos, a Vidékfejlesztési minisztérium helyettes államtitkára fogadta örökbe, aki az idei termésből pálinkát főzet magának a Békési Pálinkafőzdében.

(Az Élelmiszer is részt vett az eseményen, és örökbe fogadott egy idősebb szilvafát.)

 

Forrás: www.elelmiszer.hu

Témakörök:

Jooble

Exkluzív üvegtermékek

 

 

Elektromos fűtőpatronok

 

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
(+36 30) 932-9396 Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(+36 70) 946-9600 Szabó Ferenc / telephelyvezető
(+36 30) 522-1099 Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum