Világpárlat - Csúcsra tör a pálinka

2013. 09. 02., hétfő

Ágazati stratégiát építve a pálinka mint világmárka lesz az egyik magyar csúcstermék a vidékfejlesztési tárca tervei szerint. Ehhez főleg pénzre és összehangolt marketingstratégiára van szükség. Részletek az eheti Figyelőben

Már rotyog az idei szilvacefre a békési üstökben.A korai Katinka szilvát már július 20-án kezdték szedni, és három héttel később, amikor kiforrt a cefre, indult a pálinkafőzés is, éjjel-nappal folyik a munka. Az aranykezű főzőmesterek még nem is sejtik, hogy a szaktárca évtizedes fejlesztési koncepciója szerint vezérterméket párolnak. 

V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár erre egy nyári pálinkakonferencián utalt. A 10 éves fejlesztési koncepció célja, hogy a magyar pálinkából világmárka váljon. Olyan globális brand, mint a hungarikum törkölypálinka rokonából, az olasz grappából, vagy a szintén világsztár skót whiskyből. Amint az az államtitkár elképzeléseiből kiderült, a tárca teljes pálinkaágazati fejlesztési programot érlel, amely felöleli az alapanyag-termeléstől a feldolgozókapacitáson, piackutatáson át egészen a marketingig, az értékteremtéstől a hagyományőrzésig a szektor egészét. 

A témáról bővebben a friss Figyelőben olvashat.

Forrás: www.figyelo.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum