Új pálinkalovagot avattak Tarpán

2013. 10. 01., kedd

Több száz érdeklődő ízlelte meg a legzamatosabb szilvából és más gyümölcsökből készített alkoholos nedűket és ételeket a szombaton megrendezett Szatmár-Beregi Szilvanapokon Tarpán.

A tájegység legjellegzetesebb gyümölcsét, a szilvát számos formában és csaknem hatvan sátorban kínálták a látogatóknak. Vetélkedetek a pálinkák is, a tarpai viadalra csaknem száz, háznál vagy bérfőzdében készült szeszpárlatot neveztek a versenyzők. A párlatok vetélkedőjét három kategóriában rendezték meg. A házi pálinkák legjobbjait szigorú szakmai zsűrizés után hirdette ki a Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend. Ennek alapján a szilvás "csúcskategóriában" a nagyvarsányi Czapp László, az almás párlatok közül a nyíregyházi Gresó László pálinkája nyert, az egyéb kategóriában a kisvárdai körtepálinka bizonyult a legjobbnak.

A tizennyolc tagú pálinkás testület egyben új tagot is választott soraiba, az idén Komáromi János, a Tuzséri Pálinkamanufaktúra tulajdonosa öltheti fel a lovagrend díszes talárját. Az eseményen a pálinka megismertetése érdekében elvégzett munkájáért elismerő oklevelet adományoztak Bagoly Dánielnek, az MTVA megyei tudósítójának.

 

Forrás: www.mti.hu; www.elelmiszer.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum