Gyakrabban járnak buszok a Várba a Pálinkafesztivál idején

2013. 10. 04., péntek
Csütörtöktől vasárnapig tart a VII. Budavári Pálinka- és Kolbászfesztivál. A gasztronómiai és kulturális rendezvény jelentős számú érdeklődőt vonz, ezért a BKK péntektől vasárnapig az esti órákban sűríti a Budai Várba közlekedő járatait (16-os, 16A, 116-os busz), szükség esetén pedig a várbeli rendezvények esetén közlekedő 216-os járatát is elindítja.
A Budai Vár megközelítésére a Pálinka- és Kolbászfesztivál ideje alatt a Széll Kálmán tér M irányából az esti időszakban sűrítve közlekedő 16A, valamint a 16-os, 116-os buszokat, a Deák Ferenc tér M felől pedig a 16-os buszokat ajánlja a BKK. Amennyiben az utasok száma megkívánja, elindítják a várbeli rendezvények esetén szokásosan közlekedő 216-os autóbuszt is a Deák Ferenc tér és a Dísz tér között. A budai rakpart, a Clark Ádám tér felől a Budai Vár a Siklóval közelíthető meg.

A várható jelentős számú szórakozni vágyó gyorsabb és komfortosabb utazása érdekében október 4-6-a, péntek és vasárnap között a napközben 3 perces közös követésű 16-os, 16A és 116-os buszok közlekedését az esti órákban sűrítik, így a Széll Kálmán tér M és a Dísz tér közötti szakaszon este 19 óra után is 3-5 percenként indulnak a járatok.

Ha az utasszám indokolja, elindítják a 216-os buszjáratot, amely a Deák Ferenc tér M és a Dísz tér végállomások között a 16-os busszal megegyező útvonalon közlekedik majd.


OrientPress Hírügynökség

Forrás: www.orientpress.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum