Poéngyárosból pálinkamester

2013. 12. 02., hétfő

Ebben az évben több szakmai díjat is nyert a humoristából pálinkagyártóvá avanzsált Erdei Sándor, alias Rokker Zsolti. A Rokker nevet viselő pálinkák ősszel a nagykeresztúri I. Országos Erdei és Vadontermő gyümölcsökből készült pálinkák versenyén arany és champion érmet nyertek el, illetve ők kapták a legjobb bérfőzető díjat is, ezt megelőzően pedig a márka a Gyulai Országos Pálinkafesztiválon két arany, egy ezüst és négy bronz érem boldog tulajdonosa is lett.

Erdei Sándort láthattuk már televíziós kabaréműsorokban vagy stand-up fellépéseken, éveken át hallgattuk is őt, alias „Rokker Zsolttit”az ország leghallgatottabb rádiójában, mostanában viszont rangos pálinkaversenyeken találkozhatunk vele. Gasztronómiai érdeklődését gyerekkorából hozza magával, hiszen vendéglátós családból származik, édesapja Erdei ”Derelye” Sándor kiváló szakács volt, ezért hamar megtanulta értékelni a finom ételeket és nemes italokat.
 
„Talán az ízlelőbimbóim is jobban ki vannak hegyezve a „jóra”, így könnyen felismerem az esetleges pálinkahibákat. Amióta magam is főzök, könnyebben választom el az rézelejét, és a végét, az utópárlatot. Egy igazán jó pálinka megalkotása  művészet, ami az egészséges, kiváló minőségű gyümölcs beszerzésétől a főzésen át a palackozásig komoly odafigyelést és szakértelmet igényel.”- foglalja össze gondolatait a Mester.
 
A humor és a pálinka remekül megfér egymás mellett az életében, sőt, az éttermekben, rendezvényeken is, hiszen a hagyományos fellépései mellett az utóbbi időben már egyre inkább pálinkakóstolóval egybekötött esteket vállal, ahol a közönség a műsor során megismerheti a pálinkafőzés során szerzett vidám tapasztalatait és közben megkóstolhatja a „Rokker” pálinkákat is, melyeket egyfajta pálinka „sommelier”-ként mutat be a közönségnek. A brand forgalmazója a Sáppusztai Pálinkafőzde,  nekik köszönhetően kerülnek dedikált üvegekbe és kereskedelmi forgalomba a „Rokker” pálinkák.  Az italok egyelőre szilva, kajszibarack, vadkörte és sárgamuskotály törköly ízekben kaphatóak, de a kínálat a tervek szerint hamarosan tovább bővül egy erősebb alkoholfokú szériával, ami „Hard Rokker” pálinkák néven kerül majd forgalomba.
 
„ Hogy  szülő melyik gyerekét szereti jobban? Mindegyikben benne van a gyümölcsével egy kicsit az én lelkem is. Az országos versenyeken elért aranyérmeimre vagyok a leginkább büszke, mint a „Galyasági Somra”, amit még Vékony Tibi barátommal, a Sáppusztai főzőmesterrel készítettünk, vagy  a champion-díjas Rokker Sajmeggyre, amit idén már én főztem; de nagy kedvencem még a  Gyulán maximális pontszámot elért Rokker Diólikőr, amit szintén én alkottam, saját ízlés szerint zöld dióból, tornakápolnai virágmézből, és egyéb”titkos összetevőkből” – mondta  Erdei Sándor.
 
Forrás: www.bevezetem.hu
Témakörök:

Jooble

Exkluzív üvegtermékek

 

 

Elektromos fűtőpatronok

 

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
(+36 30) 932-9396 Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(+36 70) 946-9600 Szabó Ferenc / telephelyvezető
(+36 30) 522-1099 Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum