Bolyhos pálinkák: éremeső Kecelen

2013. 12. 04., szerda

Jó volt az idei gyümölcstermés, remek pálinkákat főztek Újszilváson.

A múlt hétvégén lezajlott VI. Keceli Pálinka Ünnepen nemzetközi mezőny gyűlt össze. A hazai pálinkafőzdék melletta pálinka- és párlatversenyen képviseltették magukat szerb, szlovák, bolgár és román lepárlók is. Összesen majd 350 mintát vizsgált a zsűri és az egyik legkiemelkedőbb eredményt a Bolyhos Pálinkafőzde érte el.

Az újszilvási pálinkamanufaktúra 12 mintával nevezett a versenyre és mind a tizenkét pálinka érmes helyezést ért el. Aranyérmes lett az ágy nélküli vilmos körte-, szilva-, és kajszi barackpálinka. Második helyezést ért el az ágyas birs, az ágyas Irsai Olivér szőlő, az ágyas szilva, valamint az ágyas vilmoskörte. Bronzérmes lett az ágyas cigánymeggy-, az ágyas kajszibarac-, illetve a Bolyhos birs-, és Irsai Olivér szőlőpálinka.

„Kiváló volt az idei gyümölcstermés, ennek megfelelőn mi is nagyon jó pálinkákat főztünk. Ezt nem csak mi állítjuk, hanem a szakmai zsűri is így érzi, hiszen Kecelen a 12 benevezett tételből 10 idei főzésű pálinka volt. Ugyanakkor a márka kedvelőitől is hasonló visszajelzéseket kapunk. Ugyancsak rendszeres fogyasztóinktól tudjuk, hogy az új Bolyhos pálinkacsalád tagjai, a 40 fokos ágy nélküli pálinkáink is egyre népszerűbbek” – mondta a főzde tulajdonosa Bolyhos Zoltán.

Évekkel ezelőtt Újszilvásom még úgy tartották, hogy egyelőre nem veszik célba a határon túli piacokat, hiszen a hazai igényeket is éppen hogy ki tudják elégíteni. Azóta a válság és a rövidital piac átrendeződése új helyzetet teremtett. Az itthoni 110 kereskedelmi engedéllyel rendelkező főzdéből jó, ha tíznek nincsenek komolyabb értékesítési gondjai. Ezért adódik a kérdés, gondolkodnak-e exportban.

„Igen. Jól haladunk, célba vettük az USA és Ausztrália gyümölcspárlat kedvelőit. Térjünk vissza kérdésre - akkor már részletesebben - majd januárban – tette hozzá Bolyhos Zoltán.

(4cent.hu)

Fotó: Bolyhos Pálinkafőzde

Forrás: www.4cent.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum