Államtitkárok ünnepelték a pálinkások védőszentjét Győrváron

2013. 12. 09., hétfő

Győrvár, 2013.12.06. - December 6-a nem csak Mikulás napja, de ekkor ünneplik védőszentjüket a pálinkások is. Szent Miklós napján a Birkás Pálinka Kft. szervezésében V.Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár, Dr. Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár, valamint Vas és Zala megyei képviselők, továbbá a NAV képviselői tettek látogatást a győrvári Birkás Pálinkaházban.

A rendezvényt abból a célból szervezték, hogy népszerűsítse a magyar hungarikumot Szent Miklós napján. A Helyszínen a Birkás Pálinka Kft. nemrég megújult üzemében körbe vezette Birkás István tulajdonos a politikusokat és szakembereket, akik megkóstolhatták a Vasi-Hegyháton termett kajszibarackból készült Birkás pálinkát.

„A pálinkát nem csak kiváló minősége teszi hungarikummá, hanem a hozzá kapcsolódó tradíciók is. Ezért is örvendetes, hogy hagyományainkban is gyökeret vert Szent Miklós napjának ünneplése. Örömteli, hogy ma egy olyan helyen ünnepelhetünk, ahol mind a kereskedelmi mind a bérfőzés nagyon magas színvonalon zajlik.” – mondta el V.Németh Zsolt vidékfejlesztésért felelős államtitkár a rendezvényen.

„A Vidékfejlesztési Minisztériumnak egyértelmű a véleménye arról, hogy a magyar pálinka népszerűsítésére komoly marketing tevékenységet kell folytatni hazánkban és külföldön egyaránt. A Távol-Keleten nem adható el a gyümölcs pálinka, de a volt szovjet tagállamokban vagy a tengerentúlon nagy népszerűségnek örvend ez a hungarikum. A Birkás Pálinka is jól példázza, hogy hazánkban remek gyümölcsből és kiváló pálinkafőzdékből nincs hiány.” – nyilatkozta Dr.Kardeván Endre élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkár.

Birkás István tulajdonos a rendezvényen elmondta, hogy 2006 óta foglalkoznak kereskedelmi főzéssel, amelyet a megnövekedett igényeknek köszönhetően már két korszerű főzőberendezésen végeznek. A részben saját, részben vásárolt gyümölcsből kereskedelmi pálinkát főznek, az eddig elért eredmények pedig a jövőre nézve is bizakodásra adnak okot a családi vállalkozásnak. Birkás István azt is elárulta, hogy a következő évekre nézve kiemelt céljuk, hogy Budapesten és környékén, és külföldön is minél több helyen megtalálhatóak legyenek pálinkáik.

Forrás: Karancsi Ágnes, Birkás Pálinka Kft. 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum