Nemzetközi versenyeket nyertek a Nobilis pálinkák

2013. 12. 11., szerda

Egy arany-, három ezüst- és négy bronzéremmel zárta a párlatok nem hivatalos világbajnokságának is nevezett Destillatát a Nobilis Pálinkafarm. Az osztrák versenyen aranyérmet kapott a Nobilis Prémium Barnasörpárlat, míg ezüstéremmel ismerték el 2011-es Szilvapálinkát, a 2012-es Feketeribizli- és Meggypálinkát.

A versenyre nevezett Nobilis pálinkák közül bronzérmes lett a 2012-es Szilvapálinka, az Irsai Olivér Szőlőpálinka, az Almapálinka, valamint a Málnapálinka.

destillata.at díjátadási ceremónia 2013

Díjátadási ünnepség a bécsi Central Kávéházban
Fotó:destillata.at

Az európai megmérettetés mellett a Nobilis 6 arany- és 5 ezüstérmet szerzett a World Spirits Award-on. Az idén 10. alkalommal megrendezett versenyen 30 ország 430 párlata indult. A rendkívül erős mezőnyben aranyérmet nyert a 2012-es Nobilis Vilmoskörte-, Őszibarack-, Feketeribizli- és Almapálinka mellett az Irsai Olivér Szőlőpálinka és a Nobilis Prémium Barnasörpárlat is. Az aranyérmeket 5 ezüstérem kísérte, melyeket a 2011-es és 2012-es Nobilis Szilvapálinkák, valamint a tavalyi Barackpálinka és Málnapálinka, illetve a Királyleányka Szőlőpárlat érdemelte ki.

nobilis SA_-160

A World Spirits Awards szervezője Wolfram Ortner (feketében), átadja a Master Class Distillery díjat Hornung Józsefnek a Nobilis főzőmesterének.

„A World Spirits Award és a Destillata egyaránt a világ legjobb párlatainak versenye, így nagy öröm számunkra, hogy ilyen remek eredményeket értünk el. A fogyasztóinktól rendszeresen érkező pozitív visszajelzések mellett a kiváló nemzetközi szakemberek véleménye alapján most elnyert aranyérmek is mindenképpen azt jelzik, hogy jó úton járunk. Ezért továbbra is csak a legkiválóbb pálinkák érdemelhetik ki a Nobilis pálinka nevet.„Tervezzük, hogy a közeljövőben további, akár más kontinensen lévő versenyeken is indulunk.” – mondta az eredményhirdetés után Nobilis Kristóf, a Nobilis Pálinkafarm alapítója.

nobilis bottles

Hornung József a Nobilis főzőmestere hozzátette:
„Évről évre a legjobbat nyújtani, mindig megújulni, ez egy nehéz és kihívásokkal teli feladat. Ugyanis a természetben semmi sem egyforma minden év más. Máskor kezdődik a tavasz és máshogy telik a nyár. Változik a gyümölcstermés is attól függően, hogy mennyit sütött a nap és mennyit esett az eső. Még az is számít, milyen volt abban az évben a gazda hangulata. Ettől lesz a pálinkafőzést várakozással és örömmel teli, a Nobilis Pálinka évjáratai pedig évről évre különleges. A Nobilis Pálinkák megőrzik minden év eszenciáját. Ezért a 2010-es Nobilis Pálinkák a 10n, a 2011-esek a 11n jelzést kapták, a 2012-esek pedig a 12n számmal lesznek híresek. És így tovább, az idők végezetéig.”

nobilis feketeribizli 12

Destillata
A 23 éves múltra visszatekintő Destillata http://www.destillata.at a szakma legelismertebb európai rendezvénye. A megmérettetés magas szakmai színvonala miatt a Destillatát sokan a párlatok világbajnokságának is tekintik. Idén, a bécsi Palais Ferstel (Central kávéház) adott otthont a díjátadó gálának, ahol a magyar főzdék 113 érmet szereztek, és az országok szerinti összesítésben a harmadik helyet foglalták el, ami nagy szó, hiszen 14 ország 163 főzdéje összesen 1555 tétellel nevezett, hazánkat 15 pálinkaház képviselte. Tehát nagyon erős mezőnyben kellett versenyeznie a Nobilis pálinkáknak.

World Spirits Award
Szakmai körökben a WSA http://www.world-spirits.com  a világ egyik legismertebb és legjelentősebb nemzetközi versenyének számít. Az itt elnyert díjak értékét növeli, hogy a megmérettetésen korlátozzák a nevezők számát, így a szakemberekből álló zsűri legfeljebb 450 mintát vizsgálhat meg, amelyek közül a legjobbakat díjazza.

Forrás: www.tozsdeforum.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
(+36 30) 932-9396 Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(+36 70) 946-9600 Szabó Ferenc / telephelyvezető
(+36 30) 522-1099 Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum