Díjnyertes termékkel rukkolt elő a Villányi Pálinka

2014. 03. 20., csütörtök

A 2014-es évet új termékkel köszöntötte a Villányi Pálinkákat gyártó Magyarbólyi Pálinkafőzde. A Villányi Zölddió likőr egy új termékcsalád első darabja, amely az idei Destillata nemzetközi párlatversenyen - a szigorú bírálók tetszését is elnyerve - bronzérmet nyert. A párlatversenyen a Villányi Meggypálinkát és a Villányi Mesterpárlatot is bronzéremmel díjazták. A Magyarbólyi főzde idén először vett részt a Villányi Pálinkákkal nemzetközi pálinkamegmérettetésen.

Magyarbólyban 2008 óta üzemel a pálinkafőzde. Gyümölcspálinkáik és borpárlataik alapanyagait a villányi borvidékről szerzi be, prémium minőségű törkölypálinkáit és seprőpárlatait a villányi borászatok melléktermékeinek felhasználásával készíti. Így készül a Villányi Mesterpárlat is, amely egy kétszeresen díjnyertes – 2008-ban Magyarország legnagyobb presztízsű pálinkaversenyén, a HunDeszt-en aranyéremmel is díjazott – Cabernet Sauvignon borseprő párlat fantázia neve.

„Nagy öröm számunkra, hogy az első nemzetközi versenyünkön sikerült három érmet is elnyernünk. Ez is megerősít minket abban, hogy az előző évek során a pálinkaüzemben lezajló fejlesztések és kollégáink odaadó és lelkiismeretes munkája együttesen meghozták gyümölcsüket.” – mondta el Deák György ügyvezető.

Zedon Pálinkamester Kft.

 

 A Zedon Pálinkamester Kft. 2007-ben kezdte építeni pálinkafőzdéjét Magyarbólyban. A cég fő profilja a törköly- és szőlőpálinka, valamint a bor- és seprőpárlat készítés. Zedon Kft. folyamatos fejlődésen megy keresztül, 2012-ben az Új Széchenyi Terv Keretében a Magyarbólyi Pálinkaüzem 3x10 000 literes erjesztő tartályokat helyezett használatba, amelyek a megnövelt kapacitás mellett a korábbiaknál is magasabb minőség elérését is biztosították. A Zedon Kft. kiemelt célja az éves mintegy 5.000 tonna villányi törköly és gyümölcs feldolgozása, lepárlása, amelyet két, egyenként 1.500 literes, erősítőfeltétes (vagy oszlopos eljárásos), számítógép vezérelt lepárlóüst tesz lehetővé, a legmodernebb német-osztrák technológiát használva.

 

További információ: www.villanyi-palinka.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum