Elkezdődött a Pálinka Országkóstoló

2014. 03. 28., péntek

Elkezdődött a Pálinka Országkóstoló, amelynek célja, hogy minden, Magyarországon kereskedelmi forgalomban kapható gyümölcs- és törkölypálinkát bemutasson a nagyközönség számára – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

A Pálinka Országkóstolóra a pálinkaházak közel 200 tételt neveztek, amelyet a szakmai zsűri három bizottságban, három napon át értékel.

Egy pálinkaház legfeljebb 3 különféle olyan tételt nevezhetett, amelyből minimum 500 palack kereskedelmi forgalomban kapható, gyümölcsből vagy törkölyből készült és a kiskereskedelmi ára 2000 forint felett van. Egy zsűri dönt arról, hogy a tételek közül melyek juthatnak be a Pálinkakiválóságok körébe.

Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a közlemény szerint elmondta, hogy a termelők piacra jutásának megsegítésére a programban kiválasztott pálinkakiválóságokat a minisztérium a Pálinkakiválóságok Könyvében mutatja be.

Az április végén megjelenő könyv 5000 példányban ingyenesen elérhető lesz. A miniszter bízik abban, hogy „mindez színvonalas marketingfelületet kínál a termelőknek és megfelelően orientálja a fogyasztókat”.

A Vidékfejlesztési Minisztérium szerint a jövőben a pálinkaházaknak is alkalmazkodniuk kell a piaci igényekhez, a fogyasztói trendekhez, hiszen a verseny nem az előállított termékek között zajlik, hanem a hozzáadott értékek alapján dől el, amit a potenciális fogyasztók értékelnek.

Forrás: mti; www.mno.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum