Ezek Magyarország legjobb pálinkái 2014-ben

2014. 04. 22., kedd

Verseny - Gönczi magyar kajszi pálinka nyerte el Magyarország legjobb kereskedelmi pálinkája címet Gyulán, a XV. Kisüsti Pálinkafesztiválon. Demeter Balázs nyertes pálinkája egyben a Nemzeti Kincs Pálinkája 2014-ben, a gyümölcspárlat bekerül a Mezőgazdasági Múzeum korábbi nyertes pálinkáinak vitrinjébe.

Mint azt Lovász Sándortól, a pálinkafesztivál ötletgazda-főszervezőjétl megtudtuk, a III. Pálinka, Gyümölcs, és Borpárlat Világkupa Gyula-Budapest, benne a XV. Kisüsti Pálinka Fesztiválra hat országból, 205 nevezőtől több mint hatszáz pálinka érkezett.

Magyarország Legjobb Bérfőzdéje címet a Bükkaranyosi Pálinka vállalkozás nyerte, Magyarország Legjobb Bérfőzetett Pálinkája díjban a szakmai zsűri Patai Attila Fürtös Meggy párlatát részesítette.Magyarország Legjobb Magánfőzött Pálinkája, egyben Legjobb Hagyományos Kisüsti Pálinkája címet Tőzsér Tibor Irsai Olivér Szőlő pálinkája nyerte el. A zsűri a külföldi nevezők körében Románia Legeredményesebb Főzdéje címet adta a romániai Potio Nobilisnek, a zsűri Románia Legjobb Gyümölcspárlata címet szintén a Potio Nobilisnak ítélte oda Vadmálna párlatára.

Lovász Sándor elmondta: a magyarországi főzdék versenyében a legeredményesebb főzde a Zsindelyes Kereskedőház lett 2014-ben, a második helyen a Demeter Pálinka Manufaktúra végzett, a Bolyhos és Fia főzde a harmadik helyezést érte el. A nemzetközi versenyben a Világkupa Legeredményesebb Főzdéje címet a DiBonis Destillery lett kapta Szerbiából, a Világkupa Legjobb Versenymintája címet a DiBonis Ágyas Alma párlata nyerte el.

A díjakat Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere, Kónya István a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Engelhart József a Magyar Zöldség-Gyümölcs Terméktanács és Szakmaköz Szervezet elnökségi tagja adta át, valamint Florin Vasiloni Románia Főkonzulja és Kismárton Ottó a Szerb Köztársaság Nagykövetségének gazdasági nagykövet tanácsosa.Ezek Magyarország legjobb pálinkái 2014-ben.

Németh Richárd, Borászportál

Forrás: www.boraszportal.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum