Pálinkákat mustráltak a Móriczban

2014. 05. 14., szerda

Kiskanizsán a Móricz Zsigmond Művelődési Házban első alkalommal került megrendezésre az a Pálinkamustra, melyre információink szerint 28 nevezés érkezett. A nevezési feltételek között szerepelt többek között, hogy pálinkafajtánként minimum fél literrel kellett előrukkolni, illetve egy fő legfeljebb háromféle pálinkával nevezhetett.

Az egyik nevező és számos ilyenfajta verseny arany minősítésének gazdája, Tóth István is a nevezők között volt például és nem távozhatott elégedetlenül.

- Lehet, hogy nem volt túlzottan sok nevező, viszont a pálinkák minőségére egyáltalán nem lehetett panasz, erről a sok kiosztott minősítés is tanúskodik - fogalmazott a két aranyérmes és egy bronzérmes minősítéssel gazdagodott pálinkafőző, aki idén már a Becsehelyen rendezett rangos megyei versengésről is büszkélkedik elsőséggel. - Most cabernet sauvignon-pálinkám kapott bronzot, míg a cseresznye- és szilvapálinkámat a mustrálók aranyérmesnek ítélték. Persze, gyorsan teszem hozzá, fajtáimnak ez csupán töredéke és számtalan más, igazán különleges párlattal is próbálkoztam már nem kevés versenyen, szép sikerekkel.

P.L.

Forrás: www.kanizsaujsag.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum