A pálinka külföldön is keresett nemzeti kincs

2014. 05. 19., hétfő

A pálinka nemzeti kincs és nemzeti ital, ami egyre keresettebb árucikk bel- és külföldön egyaránt - jelentette ki a vidékfejlesztési miniszter hétfőn Budapesten.

Fazekas Sándor Kiss Eliza miniszteri biztossal közösen mutatta be - a Pálinka Országkóstoló eredményeként elkészített - Pálinka Kiválóságok Könyvét.

Videó: ide kattintva!

A kötetben azokat a kiváló magyar pálinkákat - gyümölcs- és törkölypárlatokat - mutatják be, amelyeket az országkóstolóra benevezett italok közül a bírálók erre alkalmasnak ítéltek.


A Magyarországon működő kereskedelmi célú főzdék és pálinkaházak kétharmada 171 terméket nevezett be a versenyre. A szakmai zsűri a pálinka kiválóságok körébe 50 ház és főzde 83 kiválónak minősített pálinkáját sorolta.

Fazekas Sándor köszöntőjében hangsúlyozta: a Pálinka Országkóstoló megismerteti a széles nyilvánossággal a magyarországi kereskedelmi forgalomban kapható kiváló minőségű gyümölcs- és törkölypálinkákat. A rendezvényt nagy érdeklődés kísérte, a megmérettetésen a kereskedelmi főzdék és a pálinkaházak többsége részt vett.

Fotó: VM Sajtóiroda


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kiss Eliza pedig többek között arról beszélt: a pálinka hungarikum, a magyar identitás része. A pálinkát példaként hozta arra, hogy a piacképes hungarikumok gazdaságélénkítő szerepet is betölthetnek egy-egy területen. A jól használt és alkalmazott hagyományok erősíthetik a jövőt, a vállalkozásokat. Ezért is fontos az a kötet, amely bemutatja a legkitűnőbb magyar pálinkákat. A Pálinka Kiválóságok Könyve - amely ingyenes kiadvány - 4000 példányban magyarul 2000 példányban angolul jelent meg.

A rendezvényen Fazekas Sándor a Pálinka Kiválóságok Könyvében szereplő párlatok készítőinek elismeréseket adott át.

(MTI, Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)

Forrás: www.kormany.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum