Champion-díjas a Villányi törkölypálinka!

2014. 06. 23., hétfő

Az idei Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyen 50 főzde 335 mintával vett részt. A 335 minta nyolc fő kategóriában - almatermésűek, csonthéjasok, bogyós gyümölcsök, szőlő, törköly, vadgyümölcs, ágyas és vegyes pálinka kategóriában - versenyzett egymással. A bírálók 63 arany, 114 ezüst és 99 bronzminősítést osztottak ki.

A Villányi Pálinkák is remekül szerepeltek a versenyen, a 6 beküldött mintából, 5 éremmel távozott. Az 5 díjazott pálinkából pedig az 50%-os Villányi törkölypálinka a Champion-díjat is elnyerte, vagyis a kategóriája legjobbjának választották.

A Villányi törkölypálinkák alapanyagát a Villányi borvidéken megtermett kiváló minőségű portugieser, merlot, kékfrankos és cabernet szőlő törkölye adja. Letisztult, jellegzetes vörös szőlőtörköly íz harmónia jellemzi, leheletnyi mogyoró illattal, kellemes szőlőmust utóízzel párosulva.

 

Az Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyen elért eredményeink:

  • Champion-díj / Aranyérem: Villányi Törkölypálinka (50%)
  • Ezüstérem: Villányi Meggypálinka (43%), Villányi Kajszibarack pálinka (43%), Villányi Ágyas Muskotálypálinka (38%)
  • Bronzérem: Villányi Ágyas Szilvapálinka (38%)

 

A verseny győztesei egy másik Hungarikum, a Herendi Porcelánmanufaktúra által készített díjakat vehették át Béli Géza Versenyigazgatótól és Mihályi Lászlótól, a Pálinka Nemzeti Tanács elnökétől.

 

Forrás: www.villanyi-palinka.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum