Hungarikumok randevúja Agárdon

2014. 06. 30., hétfő

Az Agárdi Pálinkafőzde július 5-én nyolcadik alkalommal ünnepli Cigánymeggy Fesztivállal a pálinkafőzési szezon kezdetét. Az esemény évről évre szép számban vonzza a vendégeket, akik ezúttal a pálinkák mellett a nemrég szintén hungarikumnak minősített karcagi birkapörköltet is megkóstolhatják.

A karcagi birkapörkölt az első ételrecept, amely bekerült a hungarikumok sorába, s a fesztiválon is hagyományos módon: a birka minden részét felhasználva, sóval, paprikával és hagymával fűszerezve, vasedényben készül. Aki más ízekre vágyik, a látogatócentrum kemencés finomságai és a régiós gazdák termékei közül válogathat. Nem maradhat ki a választékból a helyben nyújtott, kemencés rétes sem, ami kezdettől fogva az egyik legkelendőbb harapnivaló a fesztiválon.

Fotó: 

Az ételek és italok mellett a szórakoztatásról is gondoskodik a főzde. A kertben felállított színpadon ír zenészekkel kezdődik a zenei program, majd jönnek a brazil dobosok (Bloco de Samba Girasol), a Madarak házibuli zenekar,  Myrtill és a Swinguistique, a Fool Moon, míg a napot Király Viktor koncertje zárja. A gyerekekre is gondolnak a szervezők, lesz játszókert és lovagoltatás a helyszínen. A focirajongók pedig összeköthetik a pálinkakóstolást és a szurkolást, kivetítőn követhetik a szombati VB-meccseket.

A Cigánymeggy Fesztivál házigazdája Rákóczi Ferenc. A rendezvény délelőtt 10-kor kezdődik, s éjfélig várják a látogatókat a Sreiner tanyán.

Belépő nincs, további infók: www.agardi.hu

Forrás: www.hvg.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum