Hagyományaink ápolása Győrváron, a pálinkafesztiválon

2014. 07. 08., kedd

Közös hagyományaink megőrzése, bemutatása, továbbvitele, nemzeti kultúránk ápolása rendkívül fontos, amely növeli önbecsülésünket. Mindehhez az kell, hogy egyre többen elhiggyük: közös munkánk eredményeként erős és sikeres ország, nemzet épül – köszöntötte a IV. Birkás Pálinka Fesztivál résztvevőit és az érdeklődő egybegyűlteket Zsigó Róbert földművelésügyi minisztériumi államtitkár.

A pálinka nemzeti kincsünk, hungarikum, kultúránk, hagyományaink része. Ezért tisztelet mindazoknak, akik azért dolgoznak, hogy a valódi magyar pálinka hírneve, kultúrált fogyasztása, népszerűsége növekedjen – fogalmazott a Vas megyei Győrváron az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. A fesztivál a pálinka, mint hungarikum népszerűsítéséről, a kulturált italfogyasztásról, a versenyre benevezett pálinkák széles választékának megismertetéséről szólt. 

A rendezvény a helyi termelők és a fogyasztók találkozási helyszíne is volt, ahol a Vasi Hegyhát, valamint a Göcsej ízeinek kóstolására is sor került. Lehetőség volt vásárolni és kóstolni többek között helyben készített pálinkákat, mézet, az ebből készült sütemény különlegességeket, lekvárokat, tökmagolajat.

A pálinka és párlatversenyre benevezettek között számos díjat osztottak ki. A Földművelésügyi Minisztérium különdíját a Zsindelyes Pálinka Zrt. eperpálinkája kapta, a díjat Zsigó Róbert és V. Németh Zsolt, a térség országgyűlési képviselője, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár közösen adta át.

(Földművelésügyi Minisztérium)

Forrás: www.kormany.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum