Újra lehet jelentkezni pálinkamesternek a BCE-n

2014. 08. 05., kedd
A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Élelmiszertudományi Kar 2012-ben az országban elsőként állított össze munka mellett elvégezhető, diplomával elismert szakirányú továbbképzést a pálinkás szakemberek és a pálinkakészítés iránt érdeklődők részére.
 
Idén lediplomáztak az első hallgatóink, így újra meghirdetjük képzésünket, amely célja, hogy hozzájáruljon a pálinkás szakma szakember-ellátottságának és szakmai presztízsének fejlesztéséhez.
 
A képzés természetesen nyitva áll azok számára is, akik eddig csak fogyasztóként barátkoztak nemzeti italunkkal, a pálinkával.
 
A képzés által érintett legfontosabb területek kiterjednek a pálinkakészítés technológiájára, műveleteire és berendezéseire, a pálinkaminőség-vizsgálatra és minősítésre (bírálatra), a nyersanyagismeretre, a különleges párlatok készítésére, a pálinkakultúrára, pálinkamarketingre és szakjogi, vállalkozási, pénzügyi, illetve kereskedelmi ismeretekre. A képzés résztvevői az Élelmiszertudományi Kar jól felszerelt laborjában és pálinka-tanüzemében mélyíthetik el készségszinten az elméletben megtanultakat. A hallgatók emellett minden oktatási félévben tanulmányi túrára indulnak, amelynek keretében megismerkednek egy-egy országrész nevezetes főzdéivel, párlataival és elismert szakembereivel. 
 
(Forrás: bce.hu)
(www.edupress.hu)
 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum