Ongai Pálinkaverseny – péntekig lehet még nevezni

2015. 01. 07., szerda
Az 1000 feletti nevezett mintaszámmal rendelkező Ongai Pálinkaverseny az utóbbi években az ország, de egész Közép-Európa egyik legnagyobb, legmeghatározóbb pálinkaversenyévé nőtte ki magát, melyre január 9-éig, péntekig lehet még nevezni.

 

Új, kiegészülő névvel – QUINTESSENCE Competition – rendelkező, az Ongai Kulturális Egyesület által szervezett versenyről Nagy Árpád, a nemzetközileg is elismert békéscsabai Árpád Pálinka tulajdonos-főzőmestere elmondta: jó pálinkát már sokan tudnak (tudunk) főzni idehaza – de jó versenyt rendezni, azt még csak nagyon kevesen.
– Ezért is fordulhatott elő az elmúlt pár esztendőben, hogy a nevesebb honi pálinkás cégek nemzetközi versenyeken keresték pálinkáik dicsőségét. Az Ongai Pálinkaverseny ezt hivatott megváltoztatni a maga eredetiségével, őszinteségével és szervezettségével – fogalmazott.

A versenyre a határon túlról is érkeznek nevezések. Dezső Tibor (Potio Nobilis – Erdély, Románia) véleménye szerint nem véletlenül.
– 2013/14-ben a Potio Nobilis cég négy országban (Magyarország, Ausztria, Szerbia és Szlovákia) versenyeztette pálinkáit. Magyarországon a gyulai, a keceli és az ongai versenyen. Az ausztriai verseny kivételével volt szerencsém a bírálatokban is részt venni. Bátran merem állítani, hogy az ongai verseny a bírálatszervezésben és minőségben, a díjazásban és a díjkiosztó gála szervezettségében, a helyválasztásában ma a Kárpát-medence legrangosabb versenye számomra.

Ha valaki a VI. Ongai Pálinkaversenyen 16 pontot, vagy többet ér el, akkor kedvezményt kap a nevezési díjából a világon legrangosabbnak tartott gyümölcspárlat versenyre, a Destillatára.

Részletes nevezési feltételek, versenyszabályzat, odaítélhető díjak, nyeremények elérhetők awww.okeonga.hu weboldalon. További felvilágosítás kérhető a 46/780-521-as, a 70/313-3216-os telefonszámon, illetve e-mailben az okeonga@upcmail.hu címen.

 

Forrás: www.minap.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum