Pálinkakiválóságokat mutattak be az Operabálon

2015. 02. 18., szerda

A 2014-es Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenyen legmagasabb eredményt elért hat champion díjas pálinkát is megkóstolhatták a résztvevők a Magyar Állami Operaház Faustbálján. A pálinka elismertségének növeléséért a Pálinka Nemzeti Tanács idén több rangos eseményen szakmai tanácsadással kísérve népszerűsíti a nemes italt.

A Pálinka Nemzeti Tanács - mint a pálinka ágazat országos szakmai egyeztető fóruma - a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával a pálinka népszerűsítéséért dolgozik. Kiemelt célja a pálinka, mint nemzeti italunk és Hungarikumunk hírnevének, piaci pozíciójának megőrzése és nemzetközi elismertségének növelése. A nagyközönség számára azt a példás és komoly szakmai munkát kívánja bemutatni, amely a Pálinkakiválóságok termelőit és termékeiket is jellemzi.

A magyar gyümölcspálinkák és a törkölypálinkák gazdag ízviláguknak és magas élvezeti értéküknek köszönhetően igazi kuriózumnak számítanak, a „pálinka” szó használata hazánk számára eredetvédelmet élvez az EU-ban.

A bálon a vendégek menühöz illeszkedő kóstolót kaptak a kínálatból. A kiválasztásban pálinkamester szakmérnök tanácsadók működtek közre, akik segítségével a résztvevők betekintést nyerhettek a pálinka készítés rejtelmeibe, a jó minőségű párlatok felismerésének titkaiba.

A visszajelzések alapján a rendezvény elérte a célját, hiszen a szakmai tudás és a fogyasztó számára is hasznos tudnivalók új rajongókat szereztek ennek a nemes italnak.

Következő alkalommal 2015. február 20-án a szintén rangos Szóvivők bálján ismerkedhetnek meg a vendégek a kitűnő pálinkákkal.

(Földművelésügyi Minisztérium Sajtóirodája)

Forrás: www.kormany.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum