A csúcson állunk pálinkakészítésben

2015. 03. 18., szerda

Az Ausztriában megrendezett Destillata nemzetközi párlatverseny fődíját hozta el 162 manufaktúra közül az Agárdifőzde

Az Agárdi Pálinkafőzde nyerte el a Destillata nemzetközi párlatversenyen a legjobb pálinkának járó elismerést. Vértes Tibor, a főzde pálinkamestere a Magyar Hírlapnak elmondta, hatalmas siker, hogy egy nívós, nemzetközi versenyen a magyar párlatot tartották a legjobbnak. A Destillatán több magyar pálinkaháznak is magas elismerés jutott.

Vértes Tibor 20150317Vértes Tibor párlatfőző mester (Fotó: MH)

Kilenc ország 162 párlatkészítő üzeme közül a magyar Agárdi Pálinkafőzde nyerte el az év párlatfőzője címet az egyik legnagyobb nemzetközi versenyen, az osztrák, Destillata elnevezésű megméretésen. Az elismerést az év párlatkészítőjének választott Vértes Tibor, az Agárdi főzőmestere vette át, aki lapunknak elmondta: az egyik legnagyobb, legrangosabb versenyen szereztek elismerést. A versenyről így tájékoztatott: a nemzetközi mezőnyben kategóriánként választják ki a legjobb párlatokat, amelyeket arany-, ezüst -és bronzéremmel jutalmaznak, ezt követően az aranyérmes minták közül határozza meg a nemzetközi bírálóbizottság az abszolút győztes párlatot, ez lett az idén az Agárdi Pálinkafőzde terméke. A pálinkamester emlékeztetett, hogy 2009-ben is ők hozták el a fődíjat.

A versenyen ezüstérmet szerzett a svájci Heiner’st, a bronzérmet a német Liebl főzde kapta. Az év felfedezettje a felső-ausztriai Deisinger Hof pálinkaműhely lett. A fődíj mellett több hazai pálinkamanufaktúra szerzett rangos elismerést. A nemzetközi zsűri értékelése szerint a legjobb minőségű termékek közé került a Gyulai Pálinka Manufaktúra, a Szárban működő Spirits 68 (Nobilis Pálinkafarm), a soproni 1 Csepp Pálinka, a kaposvári Gyenesei Pálinkárium, a Dunakiliti Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra és a soltvadkerti Schiszler Pálinka is a Zsombos-Drinktől. Nagyon jó minősítést kapott a kiskőrösi Kunság-Szesz és 895 Hunnium, az etyeki Pap és Pap (Etyeki Czimeres Pálinka), Tavasz Sándor Ajkáról, a györkönyi Vitalis (Márton és Lányai Pálinka), a békéscsabai Árpád és Vadász Pálinka, a Tuzséri Pálinkamanufaktúra és a jászberényi Krasnyánszki Krisztián pálinkája. Jó minőségi elismerést a kisvárdai Várda Drink kapott.

Az Agárdi Pálinkafőzdét – a cég szerepel a pálinkáink nemzetközi népszerűsítésére készített Pálinkakiválóságok Könyvében is – 2002-ben alapították azért, hogy a legkorszerűbb technológia segítségével új korszakot nyissanak a hazai pálinkakészítésben. Kínálatukban a magas minőséget tartják elsődlegesnek, a legigényesebb vevőkörnek készítik a párlatot.


Nagyszabású részvétel Németországban

Az üzleti kapcsolatok ápolása és új lehetőségek felkutatása mellett a magyar bor arculatának építésében is nagy jelentőségű a világ vezető borszakmai vására, a düsseldorfi ProWein, amelyen minden eddiginél nagyobb hazánk jelenléte - mondta az MTI-nek Lipcsey György, az Agrármarketing Centrum vezérigazgató-helyettese. A verseny lehetővé teszi, hogy még szorosabb üzleti kapcsolatok segítsék a hazai borágazatot.

Forrás: www.magyarhirlap.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum