Körkép: A 2015-ös Pálinka Országkóstoló legjobbjai

2015. 06. 24., szerda

Az idén második alkalommal megrendezett Pálinka Országkóstolón összesen 50 aranyérmet, 119 ezüstérmet és 9 Champion díjat osztottak ki a legjobb pálinkafőzdék között. A versenyen a bírák napi 50-60 mintát kóstoltak és pontoztak.

Az idei verseny a tavaly elkezdett Nemzeti Pálinkakiválóság Program folytatása, amelynek célkitűzése a magyar pálinka minőségének folyamatos fejlesztése, ismertségének további növelése. Az eredményhirdetésen Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter hangsúlyozta: Magyarországon minden feltétel adott a kiváló minőséghez. Ehhez megvan az alapanyag - a sokféle zamatos kárpát-medencei gyümölcs -, valamint a főzőmesterek szaktudása is. A kiváló minőségű magyar párlatot pedig már nemcsak itthon, hanem külföldön is egyre szélesebb körben ismerik és keresik.

A magyarbólyi Villányi Pálinka 11 díjat nyert összesen: 4 arany, 6 ezüst és 1 bronzhelyezést ért el. Az összes törkölypálinkájuk aranyérmes lett, és összességében is elmondható, hogy idén nyerték eddig a legtöbb díjat. Mivel a Villányi Pálinka profilja a törköly- és szőlőpálinka készítés, ezért külön elismerés számukra, hogy a törkölypálinkáik ilyen jól szerepeltek a megmérettetésen és mind aranyat nyertek. Idei célkitűzésük a törkölypálinka népszerűsítése, így a mostani eredmény mégjobban rámutat, hogy a minőségi törkölypálinka szerethető, igazi magyar különlegesség. A három törköly mellett még egy aranyérmet nyertek - a Villányi Cseresznyepálinkát is kiválónak értékelték a bírák. Továbbá 6 ezüstéremmel és egy bronzzal gazdagodtak.

A versenyen 2015-ben az 1 Csepp Pálinkaház Zenit Szőlő-kései meggy vegyes gyümölcspálinkája nyerte az év pálinkája címet. A legeredményesebb főzde a zsűri döntése alapján az Árpád és Vadász Pálinkák - Kisrét Manufaktúra Kft. lett. Aranyéremből összesen 50-et osztottak ki, ezek közül a legtöbb pálinka aranyérmet az 1 Csepp Pálinkaház, az Árpád és Vadász Pálinkák, a Brill Pálinkaház, a magyarbólyi Villányi Pálinka és a Nobilis Pálinka nyerte. Ezüstéremből 119-et, Champion díjból pedig 9-et ítélt oda a zsűri a pálinkafőzőknek.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum