300-féle pálinka mellé a Ghymes és a Kerekes Band muzsikál

2015. 08. 31., hétfő

VIII. alkalommal rendezik meg városunkban a Magyar Hagyományok Fesztiválját és a Győri Pálinkafesztivált szeptember harmadik hétvégéjén.

 
 

A helyszín ezúttal a felújított Dunakapu tér lesz, ahol 20 pálinkás cég 300-féle pálinkával, köztük a legújabb termékeivel várja a látogatókat. A kiállítók és a szakértők szerint az ország egyik legjobb pálinkafesztiváljává nőtte ki magát a győri. Horváth Zoltán főszervező az idei fesztivál egyik újdonságaként említette, hogy az érdeklődők számára pálinkafőzde-látogatást is terveznek.

A kulturális események sorában ezúttal is gondoltak a gyerekekre, számukra Környei Alice és társai tartanak koncerteket, meseelőadásokat, táncházakat, játszóházakat, a hagyományos kézműves foglalkozások mellett. Idén is lesz népi mesterségek bemutatója és kézműves termékek vására.

A felnőtteket pénteken felvidéki magyar népzenekarok és néptáncegyüttesek szórakoztatják, köztük a Ghymes együttes.

Szombaton két győri néptáncműhely, a Regös és a Rába mutatja be tudása legjavát a közönségnek, de hallható lesz Pál István Szalonna és bandájának muzsikája is. A szombat estét a Győri Ütőegyüttes koncertje zárja.

Vasárnap a győri Kisalföld Táncműhely egyórás műsorát láthatja többek között a Dunakapu tér közönsége, a fesztivál pedig a Kerekes Band koncertjével zárul.

Forrás: www.gyorplusz.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum