Elkészült a legdrágább magyar pálinka?

2015. 10. 05., hétfő

Nálunk még ugyan nem megszokott, de külföldön rendre hoznak ki az egyes italmárkák exkluzív kiadásokat. Ezen változtatott most a Márton és lányai, amely állítása szerint megalkotta hazánk legdrágább pálinkáját. Nem egyet, hanem rögtön kétszázat!

15103crystallum1.jpg

A Crystallum névre keresztelt sorozatból ugyanis 100 üvegben magyar kajszi barack, 100 üvegben pedig debreceni muskotályos szilva található, ezekből is az 50 fokos változat. A cégalapító Márton János elmondása szerint a legjobb részeket különítik el a főzés során. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy mondjuk az évente általuk lefőzött 300 mázsa barackból elkészült teljes mennyiség 2-4 százaléka felel meg ennek a kritériumnak. Na, ebből lesz a Crystallum, ami egy picit jobb mindenben (karakter, illat, stb.).

A manufaktúrában a névadó tulajdonos egyébként már korábban is készített „Magamnak főztem” néven hasonló sorozatot, az persze nem került kereskedelmi forgalomba. A tartalomról nem tudunk nyilatkozni, de a novembertől forgalomba kerülő szettek – az Ajka Kristály mesterei által tervezett üvegben lévő ital mellé 2 pohár is jár – jól néznek ki.

15103crystallum2.jpg

Az árukat kifejezetten megkérik, a tervek szerint egészen pontosan 10-10 darabot licitre bocsátanak majd, ahol a kikiáltási ár 100 ezer forint lesz üvegenként. A többi tételt a remények szerint éttermek veszik majd meg, feltehetően más áron, igaz, az itallapon feltehetően százezer forint felett lesz itt is a számla végösszege. A tervek szerint kedvező fogadtatás esetén jöhet a málna és a vilmoskörte változat is.

A Crystallum üvegvitrinben a hétvégén megtekinthető – kóstolni nem lehet - a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon.

Forrás: www.burzsuj.blog.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum